Vreme čitanja: oko 1 min.

Čini se da Sony polako odustaje od PSVR 2: Šta ovo znači za budućnost VR gejminga?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvori bliski Android Central-u navode da Sony drastično smanjuje finansiranje za VR igre, što dovodi u pitanje budućnost PSVR 2

  • 0
PlayStation VR2 PSVR2 Foto: agencies / Shutterstock.com

PlayStation VR2 (PSVR 2) je do sada bio solidan VR headset sa preko 200 dostupnih igara, uključujući impresivne naslove kao što su Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7, i Resident Evil Village i Resident Evil 4 Remake. Međutim, čini se da Sony više ne ulaže u ovu tehnologiju, što je ozbiljan problem za budućnost PSVR 2.

Izvori bliski Android Central-u navode da Sony drastično smanjuje finansiranje za VR igre, što dovodi u pitanje budućnost PSVR 2.

Prema ovim izvorima, broj prilika za razvoj VR igara unutar kompanije biće znatno smanjen. Trenutno su u razvoju samo dve PSVR 2 igre, a s obzirom na trenutnu situaciju u industriji video igara, sa stalnim otpuštanjima i zatvaranjem studija, nije sigurno da će ove igre ikada ugledati svetlost dana.

Znakovi o smanjenju interesa za PSVR 2 postali su očigledni kada je studio Insomniac Games hakovan u decembru 2023. godine. Insomniac, poznat po serijama kao što su Spider-Man i Ratchet & Clank, nije radio ni na jednoj VR igri za PSVR 2, iako su ranije razvili četiri uspešne VR igre za Meta Oculus Rift platformu.

Prošle godine, Sony je objavio samo tri PSVR 2 igre i još uvek nije najavio nijedan novi naslov za 2024. godinu. Jedan od tih naslova, Firewall Ultra, razvijen od strane First Contact Entertainment-a, više nije dostupan nakon zatvaranja studija. Pored toga, Sony je zatvorio i London Studio, tim koji je bio odgovoran za popularne PSVR igre kao što su Blood & Truth i PlayStation VR Worlds.

Nedostatak interesovanja Sony-ja za PSVR 2 postavlja ozbiljna pitanja o budućnosti VR gejminga na PlayStation platformi. Ako jedan od najvećih izdavača ne vidi vrednost u daljem razvoju VR igara, to bi moglo imati ozbiljne posledice za čitav VR ekosistem.

(Telegraf.rs)

Video: U Botaničkoj bašti koncert je održao Sananda Maitreja, poznatiji kao Terens Trent D' Arbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA