Više od BDP-a nekih zemalja: Steam korisnici potrošili 19 milijardi dolara na igre koje nikada nisu igrali

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovaj fenomen poznat je među gejmerima kao "Pile of Shame" – kolekcija igara koje su kupljene, ali nikada nisu zaigrane

Čini se da su mnogi Steam korisnici skloni kupovini igara koje nikada ne igraju. Prema novom istraživanju koje su sproveli PCGamesN i SteamIDFinder, procenjuje se da su korisnici Steama ukupno potrošili oko 19 milijardi dolara na igre koje nikada nisu otvorili.

Ako ste ikada pregledali svoju Steam biblioteku, verovatno ste primetili nekoliko igara koje su tu, a nikada nisu igrane. Istraživanje pokazuje da samo 10% svih Steam naloga na svetu, ili oko 73 miliona, su javni. Na osnovu podataka sa tih naloga, procenjuje se da je vrednost neigranih igara oko 1.9 milijardi dolara. Ako se taj broj skalira na sve Steam naloge, dolazi se do cifre od 19 milijardi dolara, što je više od bruto domaćeg proizvoda nekih zemalja poput Nikaragve ili Čada.

Ovaj fenomen poznat je među gejmerima kao "Pile of Shame" – kolekcija igara koje su kupljene, ali nikada nisu zaigrane. Mnogi korisnici kupuju velike RPG igre poput The Witcher 3 ili Dragon Age, ali često zbog nedostatka vremena te igre ostaju neotvorene nedeljama, mesecima, pa čak i godinama.

Ova statistika možda će vas podstaći da konačno zaigrate neku od neigranih igara iz svoje biblioteke. Umesto da vaš novac ide u prazno, razmislite o tome kako biste mogli iskoristiti te igre koje već posedujete. Sledeći put kada budete u dilemi da li da zaigrate neku od tih igara, setite se ogromne gomile novca koji je već uložen u njih.

(Telegraf.rs)

Video: Predrag Rajković analizirao meč Srbije i Danske i ispadanje sa Evropskog prvenstva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA