Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li fizičke kopije igara odlaze u prošlost? Xbox vodi transformaciju, PlayStation i Nintendo će ga slediti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova promena je posebno primetna kod igara kao što je Hellblade II, koja neće imati fizičko izdanje. Pored toga, mnogi veliki maloprodajni lanci prestali su sa prodajom fizičkih kopija Xbox igara

  • 0
Video igre, diskovi Foto: VGV MEDIA / Shutterstock.com

Xbox planira da potpuno pređe na digitalno izdanje igara u sledećoj generaciji konzola, tvrdi poznati industrijski analitičar Met Piskatela. On veruje da će ovaj potez Microsoft-a ubrzati tranziciju ka digitalnoj distribuciji igara, ostavljajući fizičke kopije iza sebe.

Xbox već godinama vodi transformaciju ka digitalnom, a sve više igara izlazi isključivo u digitalnom formatu. Ova promena je posebno primetna kod igara kao što je Hellblade II, koja neće imati fizičko izdanje. Pored toga, mnogi veliki maloprodajni lanci prestali su sa prodajom fizičkih kopija Xbox igara.

Početkom godine, Microsoft je zatvorio odeljenja zadužena za fizička izdanja igara, što je dodatno naglasilo njihov fokus na digitalno tržište. "Microsoft je zatvorio timove koji su radili na fizičkim izdanjima igara, što jasno pokazuje pravac u kojem se kreću", izjavio je Džez Korden iz WindowsCentral-a.

Na platformi X, Met Piskatela je izjavio da bi korisnici Xbox-a "trebalo da se pripreme na to da će fizičke verzije igara postati stvar prošlosti." Takođe je dodao da očekuje da će Sony preći na potpuno digitalno izdanje nakon još jedne generacije konzola, dok će Nintendo slediti ovaj trend nakon dve generacije.

Microsoft je nedavno najavio potpuno digitalno izdanje Xbox Series X, koje će biti dostupno za praznike po ceni od 449,99 dolara. Ovaj potez je još jedan korak ka potpuno digitalnom ekosistemu igara.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović otkrio da li će i dalje igrati za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA