Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će GTA 6 doći na PC? Šef Take Two kaže da "sudbina igre nije uklesana u kamenu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelnik je izbegao da da konkretan odgovor, ali je naglasio da je "prava strategija za naše poslovanje da budemo tamo gde su potrošači"

  • 0
GTA VI, GTA 6, Grand Theft Auto 6 Foto: Rockstar Games

Dok ljubitelji GTA serijala iščekuju izlazak GTA 6, jedno od najvažnijih pitanja ostaje da li će igra biti dostupna za PC. Prvi trejler objavljen u decembru 2023. godine potvrdio je izlazak igre za PS5 i Xbox Series X/S 2025. godine, ali nije bilo pomena o PC verziji.

Prema rečima Štrausa Zelnika, generalnog direktora kompanije Take-Two Interactive, koja je vlasnik Rockstar Gamesa, situacija nije ni potvrđena ni negirana. Tokom nedavnog intervjua na TD Cowen konferenciji za tehnologiju, medije i telekomunikacije, Zelnika su pitali o platformama na kojima će se GTA 6 pojaviti i o nedostatku najave za PC. Zelnik je izbegao da da konkretan odgovor, ali je naglasio da je "prava strategija za naše poslovanje da budemo tamo gde su potrošači."

"Pa, nedostatak najave nije nešto što bi moglo da bude uklesano u kamenu, koliko ja mogu da vidim. Ne čini mi se da bi bilo šta od toga bilo nemoguće", rekao je on, prenosi GamesRadar.

Zelnik je naveo da je nedostatak najave za PC verziju samo trenutno stanje i da se situacija može promeniti. Istakao je da Rockstar ima svoj pristup objavljivanju igara na različitim platformama i da će dodatne najave biti date u dogledno vreme.

Podsećamo da su prethodne igre iz Rockstarove produkcije, poput GTA 5 i Red Dead Redemption 2, prvo izašle na konzolama, a tek kasnije na PC-u. U slučaju GTA 5, PC igrači su čekali godinu i po dana. Još uvek nije poznato da li će isti pristup biti primenjen za GTA 6, ali Zelnikovi komentari ukazuju na mogućnost da igra ipak bude dostupna na PC-u u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Gamescon je stigao u Beograd, evo kada se održava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA