Nova era za PlayStation VR2: Zvanična podrška za PC dolazi uskoro

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

PlayStation VR2 headset, koji je lansiran za PlayStation 5 konzolu u februaru 2023. godine, izazvao je veliko interesovanje među PC korisnicima zbog svojih visokih performansi

Sony Interactive Entertainment radi na sertifikaciji službenog adaptera koji će omogućiti povezivanje PlayStation VR2 headseta sa PC računarima. Ovu informaciju je otkrio YouTuber Brad Lynch, koji je pronašao listu na sajtu južnokorejske Nacionalne agencije za istraživanje radija (RRA).

PlayStation VR2 headset, koji je lansiran za PlayStation 5 konzolu u februaru 2023. godine, izazvao je veliko interesovanje među PC korisnicima zbog svojih visokih performansi. Međutim, zbog specifičnog dizajna ovog uređaja, bila je potrebna dodatna hardverska podrška kako bi se omogućila kompatibilnost sa računarima. U junu 2023. godine, razvojni tim koji je omogućio rad originalnog PS VR headseta na PC-u, otkrio je da će PS VR2 zahtevati dodatni hardver. Ubrzo nakon toga, isti tim je rešio problem autentifikacije hardvera i omogućio potpuno praćenje u šest stepeni slobode (6DOF).

Iako je ovaj razvoj bio značajan, nedostajala je zvanična podrška Sony-a za PS VR2 na PC-u. Sony je promenio svoj stav prema ovoj mogućnosti u februaru ove godine, a najnoviji firmware za headset, objavljen krajem marta, omogućio je pristup PC-u, nagoveštavajući direktnu vezu. Sada imamo potvrdu da će se to ostvariti putem službenog adaptera za PC.

PS VR2 headset je do sada dobio pozitivne recenzije. Recenzent Kai Tatsumoto je pohvalio Sony za unapređenje svih aspekata prvog PlayStation VR uređaja, naglašavajući da je nova generacija virtualne realnosti donela iskustvo koje se ne može uporediti ni sa jednim drugim uređajem na tržištu. Međutim, visoka cena headseta, koja je veća od same PlayStation 5 konzole, ostavila je neke korisnike neodlučnim.

I pored odličnih recenzija, prodaja PS VR2 je bila ispod očekivanja. Sony je čak morao da pauzira proizvodnju dok se trenutne zalihe ne prodaju. Otvaranje podrške za PC korisnike je očigledan pokušaj povećanja prodaje, ali ostaje pitanje da li je ovaj potez došao prekasno.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi inovator iz ITHS-a Viktor Lakčević predstavlja revolucionarna tehnološka rešenja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA