Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaše Steam igre će otići u grob sa vama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova vest je izazvala frustraciju među gejming zajednicom, s mnogima koji se pitaju da li postoje načini da njihovi voljeni ipak pristupe njihovim igrama nakon smrti

  • 0
Steam, platforma, Valve, logo, gejming Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

Valve je nedavno potvrdio da korisnici neće moći da prebacuju svoje Steam naloge drugima nakon smrti. Prema zvaničnim podacima, Steam ima više od 132 miliona aktivnih korisnika mesečno, ali nijedan od njih neće moći da ostavi svoju Steam biblioteku kao nasledstvo.

Ovu informaciju je pružila Steam podrška korisniku Resetera foruma, poznatom pod imenom delete12345, koji je pitao da li može da uključi svoj Steam nalog u testament. Odgovor je bio negativan, uz objašnjenje da su Steam nalozi i igre neprenosivi. "Žao nam je što moramo da vas obavestimo da vaš Steam nalog ne može biti prenet putem testamenta", odgovorili su iz podrške.

Ova vest je izazvala frustraciju među gejming zajednicom, s mnogima koji se pitaju da li postoje načini da njihovi voljeni ipak pristupe njihovim igrama nakon smrti. Neki su sugerisali da je moguće zaobići politiku jednostavnim davanjem pristupnih podataka drugoj osobi, koja bi potom promenila podatke o plaćanju i druge detalje bez obaveštavanja Steam-a o promeni vlasništva naloga.

Međutim, ovo rešenje bi moglo da bude kratkoročno. Kako korisnici ističu, nalog koji se koristi duže od prosečnog životnog veka osobe mogao bi da bude predmet istrage od strane Steam-a. Ukoliko se utvrdi da originalni korisnik više nije živ ili da ne upravlja nalogom, nalog bi mogao da bude deaktiviran prema uslovima kompanije.

Još uvek nije poznato da li će Valve promeniti svoju politiku po ovom pitanju u budućnosti. Trenutni uslovi ne dozvoljavaju transfer naloga, barem ne zvanično. Ovaj problem ukazuje na šire pitanje digitalnih kupovina, koje je već bilo pod lupom pre više od decenije.

Vredi napomenuti da je Valve nedavno najavio novu funkciju koja omogućava Steam korisnicima da dele igre sa prijateljima i porodicom. Nazvana "Steam Families," trenutno je u fazi testiranja i dostupna samo na Steam beta klijentima. Očekuje se da će, kada izađe iz beta faze, biti implementirana širom celog Steam ekosistema i zameniti trenutne funkcije Steam Family Sharing i Steam Family View.

(Telegraf.rs)

Video: Drugi dan Games.cona: Zanimljivi kostimi i još više turnira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA