Vreme čitanja: oko 1 min.

Nintendo kupio gejming studio, spremaju se za novu Switch konzolu: Evo kada je očekujemo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nintendo je najavio da će nasleđnik Switch konzole biti potpuno predstavljen do marta, s tim da se ne očekuje da će nova generacija uređaja biti u prodaji pre sledeće godine

  • 0
Nintendo, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Nintendo je kupio Shiver Entertainment, gejming studio iz Majamija, kako bi sledeća generacija Switch konzole imala veću ponudu igara nezavisnih developera.

Shiver Entertainment je studio sa 11 godina iskustva, specijalizovan za portovanje video igara, što znači prilagođavanje igara razvijenih za jednu platformu na druge. Studio je postigao uspeh sa portovanjem igara kao što su Hogwarts Legacy i Mortal Kombat 1 za trenutnu Switch konzolu. Nintendo je u svojoj izjavi naveo da ovom akvizicijom želi da obezbedi resurse za portovanje i razvoj novih naslova.

Ovaj potez pokazuje povećano interesovanje Nintenda za uključivanje sadržaja nezavisnih developera kako bi ojačao svoju ponudu. Nintendo se godinama uglavnom oslanjao na first-party naslove, odnosno one koje su sami razvijali, kako bi povećali prodaju svojih konzola. Prošle godine, kompanija je potpisala desetogodišnji ugovor sa Microsoftom kako bi obezbedila prisustvo serijala Call of Duty na Switch-u u doglednoj budućnosti. Kupovina Shiver Entertainmenta može biti i način da se premoste postojeće i buduće razlike u performansama u odnosu na konzole rivala.

Analitičar kompanije Toyo Securities, Hideki Jasuda, izjavio je da se od sledeće generacije Nintendo konzola očekuje da bude manje moćna od PlayStation 5 ili Xbox Series X konzola, te da je kupovina Shiver Entertainmenta način da se podrže nezavisni developeri u izradi vrhunskih igara za novu platformu. Jasuda je takođe pohvalio Shiver Entertainment za izvanredno portovanje igre Hogwarts Legacy na Switch.

Nintendo je najavio da će naslednik Switch konzole biti potpuno predstavljen do marta, s tim da se ne očekuje da će nova generacija uređaja biti u prodaji pre sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA