≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Stellar Blade recenzija: Vizuelna poslastica sa izazovnom borbom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Borbeni sistem je dinamičan i izazovan, sa glatkim animacijama i raznovrsnim neprijateljima koji drže igrače na ivici

  • 0
Stellar Blade Foto: ShiftUp/PlayStation

Stellar Blade je akciona avantura koja uspešno kombinuje impresivnu grafiku, složenu borbu i intrigantan, ali predvidljiv narativ. Razvijena od strane Shift Up-a i objavljena od strane Sony Interactive Entertainment, ova igra je ekskluzivna za PlayStation 5, ali uprkos svojim nedostacima donosi interesantan sci-fi svet koji je vizuelno zapanjujuć i koji ćete sigurno želeti da istražite.

Stellar Blade prati Eve, super vojnika u postapokaliptičnom svetu, koja pokušava da spase čovečanstvo od monstruoznih stvorenja. Priča, nažalost, pati od predvidljivosti i jednostavnih dijaloga. Likovi su često jednodimenzionalni, a Eve, iako vizuelno upečatljiva, pokazuje malo karakterizacije tokom igre.

Stellar Blade Foto: ShiftUp/PlayStation

Njena interakcija sa drugim likovima je minimalna, što može biti razočaravajuće za igrače koji traže dublju narativnu povezanost.

Borba i mehanike igranja

Stellar Blade nudi kompleksan i izazovan borbeni sistem koji je nesumnjivo najjači aspekt igre. Borba je dinamična i nagrađuje preciznost, što će ljubitelji akcionih igara sigurno ceniti. Mehanike borbe su inspirisane igrama kao što su Nier: Automata, Bayonetta, i Sekiro: Shadows Die Twice, omogućavajući vam da uživate u brzoj akciji i taktičkom pristupu neprijateljima.

Igra kombinuje elemente hack-and-slash akcije sa taktičkim odbrambenim mehanikama. Eve može da koristi niz napada, uključujući brze kombinacije, teške udarce i specijalne veštine koje se otključavaju kako igra napreduje. Savladavanje veštine pariranja i izbegavanja je ključno, jer neprijatelji postaju sve teži i zahtevniji.

Igrači moraju da posmatraju ponašanje neprijatelja i odgovaraju u pravom trenutku, koristeći pariranje i kontra-napade da bi zadali najveću štetu. Ovo daje borbi taktičku dimenziju koja podseća na Soulslike igre.

Stellar Blade Foto: ShiftUp/PlayStation

Kako igra napreduje, Eve može da unapređuje svoje veštine i sposobnosti. Sistem napredovanja je složen i nagrađuje istraživanje i uspešno završavanje borbenih izazova. Eve može da sakuplja XP poene koje koristi za otključavanje novih veština i unapređenje postojećih. Ovo uključuje nove napade, poboljšane obrambene sposobnosti i specijalne poteze za različite borbene strategije.

Animacije borbe su izuzetno glatke i detaljne, što doprinosi izuzetno dobrom iskustvu. Svaki napad i pokret je pažljivo animiran, pružajući vizuelno zadovoljavajuće borbe. Neprijatelji su raznovrsni i često groteskni, sa jedinstvenim napadima i ponašanjem koje igrači moraju da nauče i savladaju. Boss borbe su posebno izazovne, sa složenim mehanikama koje testiraju sve veštine koje su igrači stekli tokom igre.

Grafika i dizajn sveta

Grafički, Stellar Blade je izuzetan. Sci-fi okruženja su detaljna i lepo dizajnirana, sa posebnim akcentom na neprijatelje i humanoidne likove. Igra nudi zapanjujuće vizuelne prizore koji dodatno poboljšavaju iskustvo igranja. Grad Xion, poslednje utočište čovečanstva, služi kao centar za istraživanje, sporedne zadatke i dublje razumevanje priče igre.

Stellar Blade Foto: ShiftUp/PlayStation

Platforming elementi igre su manje impresivni, često frustrirajući zbog nepreciznih skokova i nezgodnog navigacionog sistema.

Dodatne aktivnosti i istraživanje

Pored borbe, Stellar Blade nudi raznovrsne aktivnosti koje uključuju platforming, rešavanje zagonetki i sporedne zadatke. Grad Xion, kao centralni hub, nudi priliku za istraživanje i interakciju sa NPC-jevima, dok sporedne misije dodaju dosta potrebnu dubinu svetu i omogućavaju igračima da otkriju više o pozadini priče, iako ne dovoljno. Iako su ove aktivnosti osvežavajuće, problematična platforming mehanika može biti frustrirajuća, sa skokovima koji često deluju nespretno i neprirodno.

Stellar Blade je impresivna po pitanju akcije i vizuelnog doživljaja, ali se suočava sa kritikama zbog slabe priče i jednodimenzionalnih likova. Igrači koji uživaju u izazovnoj borbi i prelepim sci-fi svetovima će pronaći mnogo toga da vole, ali oni koji traže duboku naraciju možda će ostati nezadovoljni. Ipak, Stellar Blade ostaje značajan dodatak žanru akcionih igara, vredan pažnje zbog svoje mehanike i estetske vrednosti.

Konačna ocena: 7/10

*Kod za recenziju nam je dostavio PlayStation

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA