Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka želi da razvija sopstvene igre koje su na nivou Baldur's Gate 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada planira da putem novih fondova omogući razvoj igara koje bi mogle postići međunarodni uspeh kao što je Baldur's Gate 3

  • 0
Baldur's Gate 3 Foto: Baldur's Gate 3/Larina Studios

Nemačka vlada već godinama podržava razvoj video igara kroz dodelu nagrada i finansijske podsticaje, te je sada izrazila ambiciju da igre poput Baldur's Gate 3 u budućnosti budu razvijane i u Nemačkoj. Mihael Kelner, parlamentarni državni sekretar u Saveznom ministarstvu za ekonomiju i klimatske akcije, ističe kako vlada planira da proširi svoje finansijske programe kako bi podstakla razvoj igara koje mogu da budu konkurentne i na međunarodnom tržištu.

Na ceremoniji Deutscher Computerspielpreis ove godine, naglašena je kreativnost i raznovrsnost igara razvijenih u Nemačkoj. Kelner izražava očekivanje da će Nemačka postati značajna sila u industriji video igara, sposobna da se takmiči na globalnom nivou. Vlada planira da putem novih fondova omogući razvoj igara koje bi mogle postići međunarodni uspeh kao što je Baldur's Gate 3.

Dalji ciljevi uključuju proširenje kapaciteta nemačke gejming industrije, koristeći federalna sredstva uvedena 2020. godine. Ovi fondovi su usmereni na poboljšanje međunarodne konkurentnosti Nemačke u oblasti razvoja video igara.

Ove godine, dodeljeno je više nagrada za igre finansirane federalnim sredstvima, uključujući Chained Echoes i Everspace 2, što dodatno potvrđuje rastući potencijal Nemačke kao destinacije za razvoj igara. Prema rečima Feliksa Falka, izvršnog direktora Udruženja industrije igara Nemačke, ovo je znak da Nemačka ima veliki potencijal u industriji video igara.

Nove mere bi mogle da otvore mogućnosti za razvoj domaćih naslova koji bi mogli da pariraju velikim međunarodnim hitovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA