Vreme čitanja: oko 1 min.

Sony patentirao auto-play funkciju koja bi omogućila veštačkoj inteligenciji da igra umesto vas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje i oni koji su skeptični prema ovoj ideji, brinući da bi auto-play funkcija mogla previše da pojednostavi igračko iskustvo

  • 0
Sony, PlayStation 5 Foto: Joeri Mostmans / Shutterstock.com

Sony je nedavno podneo patent za novu auto-play funkciju, koja bi igračima omogućila da gledaju igru dok veštačka inteligencija igra umesto njih. Ova inovacija dolazi u trenutku kada sve više kompanija integriše AI u svoje poslovne modele, što bi moglo značajno da promeni način na koji pristupamo video igrama.

Ako se ova funkcija implementira u nadolazeći PlayStation 5 Pro ili bilo koju buduću konzolu, koristiće podatke prikupljene iz oblaka kako bi analizirala stil igre korisnika i simulirala njegovo igranje. Ovo bi igračima omogućilo da se opuste i gledaju igru, što je posebno korisno prilikom izvršavanja monotonih zadataka, kao što je sakupljanje resursa u igrama poput Stardew Valley.

Prednosti ove funkcije već su predmet diskusija na forumima poput Reddita, gde igrači iznose različita mišljenja. Jedan korisnik je naveo: "Ako želite da doživite zaplet i atmosferu igre, a gejmplej vam ne odgovara, ovo bi moglo da bude idealno rešenje." Drugi su zainteresovani za to da AI obavlja repetitivne zadatke umesto njih, kao što je unapređenje određenih veština u igri.

Ipak, postoje i oni koji su skeptični prema ovoj ideji, brinući da bi auto-play funkcija mogla previše da pojednostavi igračko iskustvo. Kritičari navode da bi igre trebalo da izazovu igrače da sami otkriju kako da ostvare ciljeve, a ne da se oslanjaju na AI.

Važno je napomenuti da patentiranje ideje ne garantuje njeno puštanje u javnu upotrebu, stoga je moguće da ova funkcija nikada ne postane dostupna potrošačima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA