≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gejming gigant Embracer Group se deli na tri kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova strateška odluka omogućava svakoj firmi da se specijalizuje za svoj segment i pruža različite investicione prilike za akcionare

  • 0
Tomb Raider, Lara Croft Foto: Crystal Dynamics

Švedski gejming gigant, Embracer Group, najavio je svoju podelu na tri odvojene kompanije: Asmodee Group, Coffee Stain & Friends i Middle-earth Enterprises & Friends, koje će biti posebno kotirane na berzi. Ova strateška odluka omogućava svakoj firmi da se specijalizuje za svoj segment i pruža različite investicione prilike za akcionare.

Lars Vingefors, suosnivač i izvršni direktor Embracer Group, istakao je da ova transformacija podržava viziju kompanije o dugoročnom investiranju u kreativne preduzetnike, što će doprineti kreiranju izuzetnih iskustava za igrače i fanove širom sveta.

Middle-earth Enterprises & Friends će nastaviti kao vodeća kompanija u razvoju i izdavaštvu AAA igara, zadržavajući prava na popularne franšize kao što su Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come: Deliverance, Tomb Raider i The Lord of the Rings.

Asmodee Group će biti posvećena izdavanju i distribuciji društvenih igara, sa katalogom koji uključuje igre poput Ticket to Ride, 7 Wonders, Azul, CATAN, Dobble i Exploding Kittens, kao i razvoj igara zasnovanih na The Lord of the Rings, Marvel, Game of Thrones i Star Wars licencama.

Coffee Stain & Friends će se fokusirati na indie, srednje tržišne i besplatne igre, vodeći projekte kao što su Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown i Valheim.

Vingefors je naglasio da je ova promena deo strategije "za oslobađanje punog potencijala svakog tima, pružajući im sopstveno rukovodstvo i strateško usmerenje". Očekuje se da će Asmodee Group biti izdvojen i kotiran na berzi u roku od 12 meseci, dok će akcije Coffee Stain & Friends biti dostupne na tržištu 2025. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA