Vreme čitanja: oko 2 min.

Razočaranje među fanovima: Novi Nintendo Switch bez očekivanog OLED ekrana?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa preko 132 miliona prodatih jedinica, aktuelna Nintendo Switch konzola, koja je na tržištu već sedam godina, polako se približava kraju svog životnog ciklusa

  • 0
Nintendo Switch Foto: Pixabay

Nintendo se priprema za lansiranje nove konzole ove godine, sa 8-inčnim LCD ekranom, prema analizi Hirošija Hajasea iz kompanije Omdia. Ovaj analitičar, specijalizovan za istraživanje tržišta malih i srednjih ekrana, svoje godišnje prognoze bazira na informacijama dobijenim direktno iz lanca snabdevanja, piše Bloomberg.

Iako su mnogi entuzijasti i ljubitelji Nintendo Switch konzole s nestrpljenjem očekivali da će naslednik popularne platforme, često nazivan Nintendo Switch 2, doći sa OLED ekranom – kao što je to bio slučaj sa osveženom linijom prethodnika – izgleda da je realnost drugačija.

Ove vesti su izazvale razočaranje među fanovima i analitičarima, pogotovo s obzirom na značajne prednosti koje OLED tehnologija nudi u odnosu na LCD. OLED ekrani su poznati po svojoj sposobnosti da prikazuju dublje crne tonove i živopisnije boje, zahvaljujući tehnologiji koja omogućava da svaki piksel emituje sopstvenu svetlost. Ovo ne samo da poboljšava vizuelni doživljaj igara, već i smanjuje potrošnju energije, jer pikseli koji prikazuju crnu boju zapravo ne emituju svetlost.

Sa preko 132 miliona prodatih jedinica, aktuelna Nintendo Switch konzola, koja je na tržištu već sedam godina, polako se približava kraju svog životnog ciklusa. Iako iz Nintenda nisu zvanično komentarisali informacije o nasledniku, očekivanja su da će nova generacija biti lansirana tokom praznične sezone ove godine.

Sharp Corp., kompanija sa sedištem u Osaki, koja je u vlasništvu Foxconn Technology Group, prošle godine je najavila da će snabdevati LCD panele i da blisko sarađuje sa proizvođačem nadolazeće konzole koja je tada bila u fazi istraživanja i razvoja. Sharp je u prošlosti već sarađivao sa Nintendom i bio jedan od proizvođača Switch konzola tokom pandemije.

Konkurencija u svetu igračkih konzola se intenzivira, posebno uzimajući u obzir rast popularnosti Sony-jeve PlayStation 5 konzole, koja je prošle godine bila najprodavanija konzola u SAD, kako po broju prodatih jedinica, tako i po prihodu, prema podacima kompanije Circana. Takođe, očekuje se da će Microsoft lansirati nove verzije svojih Xbox konzola ove godine, prema planu objavljenom prošle godine.

Uvođenje nove, naprednije hardverske platforme sa poboljšanom grafikom, većim kapacitetom skladištenja i ostalim poboljšanjima, pomoći će Nintendu da ponovo osvoji pažnju igrača i podigne kvalitet igara koje proizvodi. Lansiranje igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom prošle godine bilo je proslavljeno kao tehničko čudo, s obzirom na to da je iskorišćen svaki mogući resurs zastarele konzole, što naglašava potrebu za hardverskim unapređenjem kako bi se kvalitet igara podigao na viši nivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA