Vreme čitanja: oko 1 min.

Steam proširuje podršku: PlayStation kontroleri sada kompatibilni sa PC igrama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre ovog ažuriranja, Microsoft Xbox kontroleri su bili najpopularniji izbor za PC igrače

  • 0
Dual Sense kontroler, PlayStation kontroler Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Steam, popularna platforma za distribuciju digitalnih igara, napravila je značajan korak napred u integraciji PlayStation kontrolera sa svojim sistemom, omogućavajući korisnicima da koriste svoje DualSense kontrolere u Steam igrama. 

Ova promena predstavlja značajno poboljšanje za Steam korisnike, naročito za one koji preferiraju PlayStation kontrolere zbog njihovih jedinstvenih funkcija, kao što su prilagodljivi okidači i haptički odziv. Valve, kompanija koja stoji iza Steam platforme, objavila je ovu novost putem svog bloga, ističući da će korisnici sada imati tačne informacije o podršci koju njihovi PlayStation kontroleri imaju za određene igre.

Među unapređenjima koja su uvedena su i poboljšani "hub" prilagođen kontrolerima, prikaz podržanih tipova kontrolera na stranicama prodavnice, novi filteri pretrage, odeljak za kompatibilnost u biblioteci igara, dugme za konfiguraciju kontrolera i nove filtere u biblioteci. Ove promene omogućavaju igračima da bolje razumeju i iskoriste funkcije DualSense kontrolera, što je posebno korisno u igrama koje podržavaju njegove napredne karakteristike.

Pre ovog ažuriranja, Microsoft Xbox kontroleri su bili najpopularniji izbor za PC igrače, uglavnom zbog bolje podrške i kompatibilnosti sa PC igrama. PlayStation kontroleri su, iako popularni među korisnicima PlayStation konzola, imali ograničenu podršku na PC platformama. Međutim, sa ovim ažuriranjem, Steam korisnici koji preferiraju PlayStation kontrolere sada imaju razlog više za radovanje.

Lista igara koje podržavaju PlayStation kontrolere na Steam-u verovatno će se širiti u budućnosti, kako razvijači igara budu nastavljali da iskorištavaju jedinstvene funkcije DualSense kontrolera. Ovo ažuriranje predstavlja značajan korak napred u pružanju fleksibilnijeg i bogatijeg iskustva igranja za sve korisnike Steam platforme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA