Kontroverze oko nove King Kong video igre: Zašto internet nema milosti?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Čini se da je igra koja je imala potencijal da ispriča epsku priču o King Kongu, zakazala na mnogim nivoima

Gejming svakako ima svoje uspone i padove, ali retko koja igra dobije toliko negativan prijem kao novi naslov Skull Island: Rise of Kong. Ova igra, koja je lansirana 17. oktobra na Steamu, našla se na meti internet zajednice koja je nemilosrdno kritikovala i to sa dobrim razlogom.

Posebno se povlače paralele sa video igrom Lord of the Rings: Gollum, koja je takođe izuzetno loše ocenjena, ali će titula "najgore igre godine" izgleda otići u ruke ove ogromne gorile.

Igru je razvio Iguanabee Entertainment, studio iz Čilea, koji je uglavnom fokusiran na igre sa licenciranim karakterima. Studio je prethodno razvijao naslove kao što je GI Joe: Operation Blackout, koji je imao pomešane ocene na Steamu. U većini slučajeva, Iguanabee Entertainment dobija bolje recenzije za svoje originalne naslove, dok su njihove igre sa licenciranim karakterima su često prilično osrednje.

Svega dva dana nakon lansiranja, društvene mreže i forumi za video igre su preplavljeni talasom razočaranja i kritika koje su se sručile na ovaj novi naslov. Kritičari i igrači bili su jednoglasni u osudi igre zbog njenih zastarelih mehanika, loših animacija i nedovršene produkcije zbog čega ova igra podseća na nešto što smo mogli da vidimo ranih 2000-ih godina.

Čini se da je igra koja je imala potencijal da ispriča epsku priču o King Kongu, zakazala na mnogim nivoima.

Gejmplej igre je opisan kao zastareo, sa borbenim sekvencama koje deluju dosadno i repetitivno. Sukobi sa neprijateljima su predstavljeni kroz slične scenarije, dok muzika koja se neprestano ponavlja dodatno umanjuje iskustvo igranja. Neke scene koje je trebalo da budu emotivne ili dramatične, poput one u kojoj mladi King Kong gubi roditelje, deluju neubedljivo zbog loše izrade igre.

Nakon što je igra postala viralna, mnogi igrači i kritičari su je brzo proglasili za jednu od najgorih igara 2023. godine. Izrazi poput "najgora igra" i "potpuna prevara" postali su uobičajeni na društvenim mrežama. Igrači su bili posebno razočarani jer je ovo prva King Kong video igra nakon skoro dve decenije, a umesto inovacija i uzbuđenja, donela je razočaranje i frustraciju​.

Ova igra košta 50 dolara!

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA