Counter-Strike 2 postao najslabije ocenjena Valve igra: Tehnički problemi i izostanak modova razljutili fanove

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sa brojnim tehničkim problemima, izostankom omiljenih modova i mapa, ali i gubitkom prethodnih postignuća, novi naslov je na meti ozbiljnih kritika

Dok se gejming industrija grčevito pridržava ubrzane evolucije, čini se da nije svaka inovacija ono što korisnici žele. Takav je slučaj sa novim naslovom kompanije Valve, Counter-Strike 2, koji je, prema aktuelnim komentarima, postao najslabije ocenjena igra koju je ovaj gigant ikada izbacio.

U srži problema leže tehnički problemi koje ometaju gameplay, ali to nije sve. Gejmeri izražavaju duboko razočaranje zbog izostanka nekih od najpopularnijih modova i mapa koji su bili kamen temeljac prethodnih verzija. Takođe, mnogi su frustrirani gubitkom svojih postignuća i rastućim problemima sa varalicama koji narušavaju čitav doživljaj igranja.

Međutim, nisu samo tehnički aspekti ono što je izazvalo negativne reakcije. Statistike govore da je od 162.000 komentara, ostavljenih u poslednjih mesec dana, samo 68% dalo pozitivne ocene. Međutim, ovaj procenat može biti zavaravajući. Velik broj tih komentara, posebno oni između 11. i 27. septembra, odnose se na prethodnika, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), i njegove izuzetno pozitivne ocene. Pravo stanje stvari saznaćemo tek krajem meseca.

Valve je dodatno izazvao gnev "kanteraša" odlukom da prekine podršku za CS:GO. Mnogi se pitaju zašto je ova odluka doneta uprkos njegovoj dugogodišnjoj popularnosti. Kompanija je otišla korak dalje, uklonivši igru sa Steam platforme i nudeći samo "legacy" verziju igre za starije računare. Ali čak i ta verzija neće biti dostupna nakon kraja godine.

Valve je saopštio kako će delimično refundirati novac igračima sa Prime Status Upgrade-om, ali nema refundiranja za ključeve, poklone i račune koji su u međuvremenu zaključani iz raznih razloga. Nije sjajan početak za igru ovakvog kalibra.

Za mnoge, ove odluke predstavljaju prekretnicu u odnosu između kompanije Valve i njene verne baze korisnika. Ostaje da vidimo kako će kompanija odgovoriti na ovakve kritike i da li će biti moguće povratiti poverenje koje je izgubljeno.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA