Kolektivna tužba protiv Roblox-a: Da li platforma olakšava deci da se kockaju?

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tužba, podneta u Severnom okrugu Kalifornije, ukazuje na sajtove trećih strana koji pozivaju korisnike da igraju blekdžek, automate, rulet i druge igre na sreću koristeći Roblox-ovu virtuelnu valutu, Robux

Roblox, poznata gejming platforma posebno popularna među decom i tinejdžerima, suočava se sa novom kolektivnom tužbom - roditelji optužuju platformu da olakšava kockanje maloletnim licima.

Tužba, podneta u Severnom okrugu Kalifornije, ukazuje na sajtove trećih strana koji pozivaju korisnike da igraju blekdžek, automate, rulet i druge igre na sreću koristeći Roblox-ovu virtuelnu valutu, Robux, koja se kupuje pravim novcem.

Rejčel Kolvin i Danijel Sas, majke koje su podnele tužbu, tvrde da su njihova deca kockala na trećim stranicama koje koriste Robux, gubeći hiljade ove valute bez njihovog znanja. Tužba posebno imenuje RBXFlip, Bloxflip i RBLXWild kao učesnike u "ilegalnom kockarskom krugu koje vreba decu širom zemlje", prenosi Tech Crunch.

Iako je kockanje zabranjeno na platformi Roblox, tužitelji smatraju da pravila kompanije o ovome nisu dovoljno jasna. Tužba navodi da Roblox održava kontrolu nad tokom Robux-a i stoga ima potpuno saznanje o sumnjivim sajtovima trećih strana koji mame decu da se kockaju ovom digitalnom valutom.

Roblox se brani tvrdnjom da su sajtovi za kockanje koji su navedeni u tužbi u potpunosti nezavisni i da nisu povezani s njihovom platformom. Kompanija je istakla da je posvećena bezbednom i zakonitom onlajn iskustvu za svoje korisnike.

Ovaj slučaj može otvoriti šire rasprave o regulativama virtualnog trgovanja unutar igara i njihovom potencijalnom uticaju na industriju.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA