Diablo IV suočen sa nezadovoljstvom gejmera zbog "neprimereno" visokih cena mikrotransakcija

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uprkos uglavnom dobrim kritikama, Diablo IV već nailazi na negodovanje među igračima zbog visokih cena mikrotransakcija

Dugo očekivani Diablo IV je iza ćoška, a recenzije su polako počele da pristižu. Ako je verovati inicijalnim utiscima ovo je dobra igra, ali brojni igrači izražavaju nezadovoljstvo zbog visokih cena mikrotransakcija, smatrajući da su neprimereno visoke, naročito u odnosu na druge Blizzard naslove, kao što je popularni Overwatch 2.

Kada se Diablo Immortal pojavio prošle godine, ubrzo je stekao lošu reputaciju zbog agresivnih mikrotransakcija, što je stvorilo strah da će Blizzard nastaviti sa sličnom strategijom za Diablo IV. Međutim, uprkos protestima igrača i medija, Diablo Immortal je ostvario iznenađujuću zaradu.

Za razliku od Immortala, Diablo IV nije besplatna igra. Osnovna verzija košta 70 dolara, a dodatno je ponuđen i Battle Pass, sa cenom od 10 dolara. Zbog ovih cena, igrači su se nadali da će kozmetički dodaci biti pristupačniji.

Ali, realnost je malo drugačija. Premijum kozmetički setovi u Diablo IV prodaju se po ceni od 28 dolara po setu, što je čak i skuplje od Blizzardovog besplatnog Overwatcha 2. Osim toga, setovi oklopa su specifični za određene klase, što dodatno pogoršava percepciju cene, prenosi GameRant.

Diablo IV screenshots Foto: Diablo IV press kit/Blizzard

Pozitivan detalj jeste da Diablo IV prodavnica trenutno prodaje samo kozmetičke predmete, što znači da nema "pay to win" komponente koja je bila prisutna u Diablo Immortal.

Prema prvom talasu recenzija, Blizzard je uspeo da stvori kvalitetan nastavak legendarnog serijala. Sve, od gejmpleja, do likova, priče i atmosfere, ukazuje na to da su developeri uspeli da očuvaju suštinu Diablo serijala. Očekuje se da će igra biti komercijalni uspeh kada bude lansirana 6. juna. Međutim, Diablo IV nije jeftin i visoke cene mikrotransakcija mogu umanjiti ukupan utisak o igri. Nadajmo se da neće postaviti novi trend u industriji video igara.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA