≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Igrali smo Diablo IV Beta: Kralj se vratio i izgleda bolje nego ikada

Vreme čitanja: oko 3 min.

Imajući u vidu da je poslednja glavna igra u serijalu, Diablo III izašla pre više od 10 godina, očekivanja među milionima fanova Blizzard-ove franšize nisu bila niska

  • 0
Diablo IV screenshots Foto: Diablo IV press kit/Blizzard

Posle mnogo dugih godina čekanja, konačno smo imali priliku da probamo Diablo IV. Ovog vikenda kapije Utočišta su otvorene za sve one koji su igru naručili u pretprodaji, dok će ostali moći da uskoče u večnu borbu između demona i anđela poptuno besplatno sledećeg vikenda. 

Imajući u vidu da je poslednja glavna igra u serijalu, Diablo III izašla pre više od 10 godina, očekivanja među milionima fanova Blizzard-ove franšize nisu bila mala.

Nakon što sam proveo preko 10 sati igrajući novu betu, dogurao Barbariana do 20 i nekog levela, mogu da kažem da je ono što sam video apsolutno fantastično.

Diablo IV me je praktično odmah impresionirao zahvaljujući odličnoj prezentaciji, kako u pogledu vizuelnog aspekta (uglavnom zahvaljujući fantastičnom dinamičnom osvetljenju) tako i zbog načina na koji mi je predstavio priču - sve se dešava u endžinu.

Diablo 4 Beta screenshots Foto: Diablo 4 Press Kit/Blizzard

Ako postoji nešto što bi moglo da se kritikuje kada je u pitanju ova Beta, to je da mi se činilo da je bilo potrebno previše vremena da bi se otključale bilo koje sposobnosti. Iz nekog razloga, igra vas primorava da ubijate neprijatelje samo osnovnim napadom do 7. levela. Ali, kada konačno otključate sposobnosti svog lika, igra onda stvarno počinje.

Animacije, efekti, zvuk, grafika, dizajn sveta, neprijatelja, sve je na vrhunskom nivou. Ja sam najviše igrao Barbarian klasu, jer se nekako najviše uklapa sa mojim stilom igre, i delovalo mi je da on najprikladniji za nekoga ko igra sam. Snažna, ali mobilna klasa, koja je sposobna da sama uništi horde neprijatelja.

Barbarian je bio moj izbor u praktično svim Diablo igrama, a ovog puta mi se čini da je posebno moćan.

Čini se da je Blizzard slušao kritike fanova, tako da sada stablo veština (eng. skill tree) u Diablo IV mnogo više podseća na nešto poput Path of Exile nego na prethodne Diablo igre. Postoji mnogo opcija za podešavanje svake klase tako da možete da igrate onako kako želite.

Naravno, zvezda nove Diablo igre je verovatno otvoreni svet, jedna od glavnih stvari koja ovaj 4. deo odvaja od ostalih unosa. Okruženje više ne deluje kao jednostavna mapa, zahvaljujući kohezivnoj geografiji i izgledu. Tokom Bete smo imali priliku da vidimo samo Fractured Peaks, ali ako je ova zona indikator ostalih oblasti, ova igra bi mogla da bude zaista ogromna.

Tu je gomila sadržaja, uključujući i dinamičke događaje u MMO stilu koji se u svetu pojavljuju s vremena na vreme, podstičući igrače u blizini da se grupišu kako bi pobedili neprijatelje i dobili neke sjajne nagrade.

Nekoliko tamnica (eng. dungeons) raštrkanih kroz Fractured Peaks nude još veći izazov avanturistima. Prikladno su velike i složene, a na kraju vas čeka uzbudljiva borba za glavnim zlikovcem.

Diablo 4 Beta screenshots Foto: Diablo 4 Press Kit/Blizzard

Ja sam igrao na PS5 konzoli i moje iskustvo je bilo zaista besprekorno. Nisam imao nikakvih grafičkih problema, a igra izgleda potpuno fantastično.

Igrao sam svega 10 sati Diablo IV, ali već se radujem što ću imati priliku da ponovo uskočim u Utočište i možda probam neku drugu klasu. Prerano je za donošenje konačne presude, ali za sada bih rekao da se kralj akcionog RPG/hack and slash žanra vraća na velika vrata.

Diablo IV izlazi 6. juna 2023. godine, tako da nećemo dugo čekati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA