Dead Space recenzija: Stari klasik besprekorno prilagođen za moderno doba

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

EA Motive je ovim izdanjem postavio novi standard kako rimejk treba da se radi

Od 2008. do 2013. godine, Dead Space je bio vodeća survival horor franšiza sa nastavcima, spin-offovima, stripovima i animiranim filmovima, samo da bi sve bilo potpuno napušteno nakon Dead Space 3. Sada se vraćaju tamo gde je sve počelo, a EA Motive je svoj posao odradio što je preciznije moguće, dodavajući detalje koji su poboljšali užasnu avanturu.

Igra počinje SOS pozivom sa USG Išimure, broda koji se koristi za rudarstvo u dubokom svemiru. Mali tim, uključujući inženjera Ajzaka Klarka, odgovara na poziv za pomoć, međutim ubrzo ostaju zarobljeni na brodu prepunom užasavajućih čudovišta bez ikakvog načina da pobegnu.

Radnja se uglavnom drži originala, ali je unapređena dodavanjem značajnijih saznanja, novih interakcija između likova i side kvestova.

Ajzak Klark sada ima glas, i ima značajno bolju ulogu nego što je imao u originalu.

Navigacija kroz Išimuru nikada nije izgledala bolje, i nikada nije bila intenzivnija. Tamne sobe, uski hodnici i zastrašujući zvuci stvaraju fantastičnu napetost koja je savršeno izbalansirana između retkih momenata odmora i potpunog užasa.

Istraživanje Išimure i pobeđivanje neprijatelja vam dodeljuje kredite i resurse koji se koriste za nadogradnju Ajzakovog oružja i odela. Upravljanje resursima i različite opcije za nadogradnju će vam dati mnogo prostora za razmišljanje, ali nikada ne previše.

Neprijatelji su raznoliki, sa različitim strategijama i unapređenim AI sistemom koji kontroliše njihove odluke. Dok neki trče direktno ka Ajzaku, neki se drža zidova i gađaju vas iz daljine.

Grafika je izvanredna. Sasvim sigurno ćete se diviti detaljima i realističnosti svakog kadra, uključujući sve od neverovatno detaljnih likova i okruženja do upečatljivih efekata. Čak i najmanji detalji poput senki, daju dodatnu dimenziju igri i čine je još uzbudljivijom.

Kontrole su glatke i jednostavne, što čini igru ​​lakšom za igranje. Lako ćete se snaći i kretati kroz Išimuru, što pomaže da se fokusirate na zaplet i napete trenutke, a značajno je unapređen i zvuk.

Konačno, zaplet igre je uzbudljiv i zanimljiv, i bićete udubljeni u svet i priču ovog rimejka.

Dead Space Remake na PlayStation 5 konzoli je igra koja se ne sme propustiti. Gotovo svaki aspekt je značajno poboljšan u odnosu na originalni kultni klasik.

Sa svojim impresivnim grafičkim dizajnom, glatkim kontrolama, uverljivim zvučnim efektima i uzbudljivim zapletom, ova igra će sigurno zadovoljiti sve ljubitelje horor žanra, bilo da igrate ovu igru prvi put ili ste već hodali hodnicima USG Išimure.

Konačna ocena: 9/10

Kod nam je pružio Electronic Arts.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA