Microsoft i Nintendo postigli dogovor: Call of Duty će biti na Nintendo konzolama u narednih 10 godina

Microsoft je izjavio da želi da postigne sličan dogovor sa Sony-jem

  • 0
Call of Duty Modern Warfare 2 Foto: Activision Blizzard

Microsoft je sklopio dogovor sa Nintendom da Call of Duty, popularnu seriju video igara lansira i na Nintendo konzolama u ​​narednih 10 godina, objavio je Fil Spenser, šef gejminga tehnološkog giganta na Twitteru.

Ipak, i ovaj dogovor zavisi od odobrenja američke Federalne trgovinske komisije za kontroverznu, planiranu akviziciju Activision Blizzarda - izdavača Call of Duty igara - od strane Microsofta.

Obe strane (Microsoft i Activision Blizzard) su ranije izjavile da očekuju da će dogovor biti finalizovan do sredine 2023. godine. Međutim, zbog veličine dogovora i njegovog potencijalnog uticaja na gejming industriju, mnoga vladina tela, uključujući Upravu za konkurenciju i tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, imaju problem sa ovom akvizicijom. 

Kupovina gejming studija iza gigantske franšize kao što je Call of Duty bila je jedna od najvećih tema u gejmingu tokom 2022. godine, nakon što je Microsoft najavio kupovinu početkom ove godine.

Ideja da kompanija veličine Microsofta preuzme Activision Blizzard izazvala je zabrinutost kod mnogih različitih strana. Dogovor sa Nintendom, koji bi osigurao da jedna od najpopularnijih igara na svetu bude dostupna i na konzoli koja ne pripada Microsoftu, mogao bi da ublaži te zabrinutosti.

Srbija je nedavno dala svoje odobrenje da se ova akvizicija odradi.

Microsoft još uvek pokušava da sklopi sličan dogovor sa Sony-jer, najvećim konkurentom i najvećim protivnikom ove akvizicije. Ali izgleda da japanski gigant neće pristati na to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA