Kokreator legendarne video igre "Doom" pravi novu pucačinu: "Biće nešto potpuno originalno"

 
 ≫ 
  • 1

Igra će biti zasnovana na novom, originalnom IP-ju

Džon Romero, jedan od mozgova iza originalne Doom video igre, radi na još jednoj pucačini iz prvog lica, objavio je Romero Games. U tvitu, nezavisni studio koji su osnovali Romero i njegova supruga Brenda Romero kaže da će se udružiti sa velikim izdavačem na razvoju igre i da će koristiti "originalni, novi IP (intelektualna svojina)".

Otkriveno je još nekoliko detalja o predstojećem naslovu, koji će biti prvi naslov iz Romero Gamesa od Brendine strateške igre Empire of Sin iz 2020. godine. Znamo da će ga pokretati Unreal Engine 5. Studio je napomenuo da regrutuje osoblje na svim nivoima da pomogne u izgradnji igre, posebno ljude sa UE5 iskustvom.

Studio sa sedištem u Galveju nije otkrio mnogo više o igri. U odeljku sa čestim pitanjima na njihovoj veb stranici, pitanje "Šta nam možete reći o novoj pucačini?" se pojavljuje prvo, a odgovor studija glasi:

"Možemo da potvrdimo da je nova igra, da je pucačina i da je pravimo sa velikim izdavačem. Ipak, prerano je deliti bilo kakve druge informacije o tome. Ipak smo zahvalni na vašem interesovanju."

Džon Romero je sasvim sigurno legenda među gejm developerima, i u gejming industriji. To je čovek koji je inicirao i osmislio projekte kao što su Wolfenstein 3D, Dangerous Dave, Hexen, Doom i čovek koji je pomogao da se rodi First Person Shooter (FPS) žanr.

Koliko li developera može da se pohvali da se njihove igre "vrte" na brojnim hardovima čak i nakon skoro tri decenije? Ko-osnivač id Software-a i autor legendarne pucačine jedan je od retkih koji na to ima pravo. Doom dvojka i dalje ima svoju publiku koja od davne 1994. godine ne bataljuje rešetanje grubo pikselizovanih paklenih hordi, a nemali broj njih igru prepravlja na najrazličitije načine.

Prošlo je samo nekoliko meseci otkako je Epic Games objavio UE5, a već smo videli niz novih, obećavajućih najava igara — mada većinu njih nećemo videti do kasnije 2022. ili 2023. godine. Ljubitelji Romerovog rada će verovatno morati da budu strpljivi za ovaj najnoviji naslov, a nejasno je da li će imati prednost u odnosu na Sigil 2, koji je Romero Games najavio prošle godine, ali koji još uvek nema datum izlaska.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    20. jul 2022 | 14:08

    Пуцачина - једино што англосексонци могу да замисле као забаву (па заразе и још неке)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA