PS5 kontroler će možda uskoro dobiti veliku nadogradnju

 
 
  • 0

Kruži priča o novom patentu za PlayStation…

Novi patent za PlayStation čini se da nagoveštava jednu od tri stvari: veliku i pomalo čudnu nadogradnju zs PS5 kontroler, PS6 kontroler ili PS5 Pro kontroler. Naravno, sve ove mogućnosti bile bi uzbudljive za PlayStation korisnike, koji su dobili veliku promenu sa DualSense-om, koji se odvojio od stare i isprobane DualShock formule.

Mnogi su pretpostavili da će ovo biti jedina evolucija PlayStation kontrolera za neko vreme, ali izgleda da Sony, u najmanju ruku, radi na nekim novim, smelim idejama.

Naime, Sony je podneo novi patent za gejming kontroler. Patent ne pominje PS5, ali bezbedno je pretpostaviti da je ovo u najmanju ruku povezano sa PlayStation-om, jer zašto bi inače Sony podnosio patente za tehnologiju kontrolera.

Što se samog patenta tiče, on je za sklopivu kontrolnu palicu (engl. thumbstick).

Tačnije, po svemu sudeći, rade na tome da analogne palice, ili thumbstick-ovi mogu da se sklope i “spakuju” unutar kontrolera.

Patent je podnet 22. juna 2021, ali je objavljen tek ovog meseca. Dakle, prilično je nov, ali ostaje da se vidi da li će preći od koncepta do stvarnog proizvoda. Ne samo da su ponekad potrebne godine da se patenti ostvare, već oni često nikada ne evoluiraju dalje od konceptualne faze.

Sony nije komentarisao ovaj patent, niti spekulacije koje je stvorio. Obično ne komentariše ništa što se tiče njegovih patenata, tako da ne očekujemo da će komentarisati ovaj.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA