Novi bag u Windows 11: Kursor misteriozno nestaje, evo kako da ga vratite ako se vama desi

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poslednje ažuriranje za Windows 11, verzija 24H2, donelo je sa sobom nekoliko problema, a jedan od njih je posebno neobičan – nestanak kursora miša.

Korisnici koji su instalirali ovo ažuriranje prijavljuju da kursor nestaje prilikom klika u tekstualna polja u aplikacijama kao što su Google Chrome, Microsoft Edge, Slack i Spotify.

Prema izveštajima sa sajta Windows Latest, problem se javlja u aplikacijama koje koriste Chromium, web engine na kojem se temelje Chrome i Edge, ali i mnogi drugi popularni pretraživači. Iako ovaj bag nije široko rasprostranjen, izaziva frustraciju kod onih koji su pogođeni, posebno jer Microsoft još uvek nije zvanično priznao postojanje ovog problema.

Moguće privremeno rešenje

Iako Microsoft nije ponudio zvanično rešenje, Windows Latest predlaže privremenu "popravku" koja je kod njih dala rezultate. Ova popravka podrazumeva resetovanje ikone miša na podrazumevanu opciju. Uputstvo je sledeće: u taskbar pretrazi ukucajte 'main.cpl' i otvorite stari panel za svojstva miša.

Idite na karticu Pointers i u okviru Customize pronađite opciju Text select, kliknite na dugme Browse i odaberite podrazumevanu ikonu 'beam_r.cur', zatim kliknite na OK.

Međutim, važno je napomenuti da ovo rešenje možda neće funkcionisati kod svih korisnika. Nadamo se da će Microsoft ubrzo rešiti ovaj problem kroz sledeće ažuriranje Windows 11 sistema.

(Telegraf.rs)

Video: Državljani Srbije evakuisani iz Libana bezbedno sleteli u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA