Posle godina polemike, Apple konačno menja pravac? Novi Mac računari bi mogli da stignu sa minimum 16GB RAM-a

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Apple bi mogao da prekine dugogodišnju raspravu time što će u svojim novim Mac računarima nuditi najmanje 16GB RAM-a kao standard, umesto dosadašnjih 8GB.

Ova promena bi mogla značajno da poboljša performanse i funkcionalnost uređaja, posebno za korisnike koji se bave zahtevnim kreativnim radom.

Već godinama traje debata o tome da li je 8GB RAM-a dovoljno za moderne Mac računare. Ova rasprava datira još od 2012. godine kada je Apple predstavio prvi Retina MacBook Pro sa 8GB RAM-a kao osnovnom konfiguracijom. Međutim, Apple i dalje nudi 8GB kao osnovnu količinu memorije u nekoliko svojih modela, uključujući M3 14-inčni MacBook Pro, M3 iMac i M3 MacBook Air.

Prema izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberg-a, Apple trenutno testira četiri nova Mac modela sa M4 čipom, od kojih svi imaju ili 16GB ili 32GB unificirane memorije. Ovo sugeriše da bi Apple mogao da standardizuje 16GB RAM-a kao minimalnu konfiguraciju u narednim modelima, što bi bilo posebno značajno za buduće AI funkcije koje kompanija planira da uvede.

Prošle godine, Apple je predstavio osnovni 14-inčni MacBook Pro sa M3 čipom, koji dolazi sa 8GB RAM-a, a početna cena iznosi 1.599 dolara. Korisnici su često kritikovali ovu odluku, smatrajući da 8GB nije dovoljno za profesionalne radne procese, što je dovelo do dodatnih troškova za nadogradnju memorije.

Ako Apple zaista standardizuje 16GB RAM-a kao novi minimum, to će sigurno biti pozdravljeno od strane korisnika koji već dugo kritikuju osnovne konfiguracije zbog nedovoljne memorije. Ova promena bi mogla da predstavlja kraj dodatnih troškova za nadogradnju RAM-a pri kupovini novog Mac-a, što bi dodatno poboljšalo vrednost i performanse ovih uređaja.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan s

    27. avgust 2024 | 12:42

    ma na 4GB rama , ovce ce i dalje da placaju po 3000 i vise evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA