Google gura svoje aplikacije u nove Windows laptopove

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Google je najavio novu desktop aplikaciju pod nazivom Essentials, koja integriše nekoliko Google servisa poput Messages i Photos, uz dodatne linkove za preuzimanje drugih aplikacija. Essentials će biti unapred instalirana na mnogim novim Windows laptopovima, a prvi modeli stižu od kompanije HP.

Prema Google-ovom saopštenju, Essentials omogućava korisnicima da "otkriju i instaliraju mnoge od naših najboljih Google servisa", kao što su Google Photos i Google Messages, direktno iz aplikacije. Kompletna lista aplikacija još uvek nije objavljena, ali na osnovu priloženih ikonica u najavi, može se zaključiti da će biti uključeni i Google Sheets, Google Drive, Nearby Share i Google One, uz promotivnu ponudu dvomesečne besplatne pretplate za nove korisnike.

HP će početi da uključuje Google Essentials na svoje brendove računara, uključujući Envy, Pavilion, Omen i druge. Google naglašava da korisnici imaju punu kontrolu nad svojim iskustvom i mogu deinstalirati bilo koji deo Essentials aplikacije ili celu aplikaciju ako to žele. Još uvek nije poznato da li će ova aplikacija biti dostupna za preuzimanje na postojeće računare, za one korisnike koji žele da dodatno "Google-fikuju" svoj Windows.

Essentials takođe sadrži Google-ovu Play Games aplikaciju, koja omogućava preuzimanje popularnih Android igara poput Clash of Clans na računarima. Korisnici će moći da pristupe Google Play Games kroz Essentials aplikaciju ili HP Omen Gaming Hub, da igraju igre i nastave progres na Android uređajima sa kompatibilnim igrama.

Google planira da u budućnosti donese Essentials i na druge Windows računare. Očekuju se dodatne informacije od strane HP-a i Google-a.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA