Sve što znamo o novim Mac računarima sa M4 čipom: Kada dolaze i šta donose?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Apple očigledno planira pažljivo osmišljeno uvođenje novih M4 modela

Apple se priprema za sledeći veliki ciklus nadogradnji svojih Mac računara, koji će uključivati novu generaciju M4 čipova. Iako će svi Mac računari dobiti ovu nadogradnju u narednih 12 meseci, ne treba očekivati da će svi modeli biti predstavljeni u isto vreme. Kao i obično, Apple nema fiksni raspored za lansiranje novih Mac modela, što može izazvati konfuziju među korisnicima. Evo pregleda šta možete očekivati od svakog modela i kada će oni stići na tržište.

MacBook Air će dobiti svoju nadogradnju na M4 čip u proleće 2025. godine, otprilike godinu dana nakon što je predstavljen MacBook Air sa M3 čipom. Iako se dizajn uređaja neće menjati, novi čip će doneti poboljšanje od 20% u performansama u odnosu na prethodnika. Očekuje se da će ovaj model zadržati iste karakteristike kao i trenutna verzija, uključujući Liquid Retina displej, MagSafe 3 i Wi-Fi 7 podršku.

MacBook Pro sa M4 čipom stiže na jesen 2024. godine, verovatno u oktobru ili novembru. Apple će ponuditi tri varijante čipa: osnovni M4, M4 Pro i M4 Max, koji će svi doneti poboljšanje performansi od oko 20% u odnosu na M3 čipove. Dizajn MacBook Pro modela iz 2021. godine ostaće nepromenjen, a novi uređaji će zadržati trenutnu konfiguraciju portova i druge karakteristike.

iMac sa M4 čipom biće lansiran takođe na jesen 2024. godine. Kao i kod prethodnih modela, Apple neće menjati dizajn, ali će novi čip doneti značajna poboljšanja performansi. Iako postoje glasine o mogućem većem modelu sa 32-inčnim ekranom, nije izvesno da će taj uređaj biti spreman za lansiranje ove godine.

Mac mini će doživeti značajnu promenu dizajna, postajući još manji, sa veličinom sličnom Apple TV uređaju. Ovaj novi model sa M4 čipom očekuje se na jesen 2024. godine, dok će verzija sa M4 Pro čipom stići malo kasnije, krajem oktobra. Novi dizajn mogao bi da utiče na broj i vrstu portova, ali detalji o tome još uvek nisu potvrđeni.

Mac Studio neće dobiti nadogradnju na M4 čip pre proleća 2025. godine. Ovaj model će zadržati svoj trenutni dizajn, a M4 Max i M4 Ultra čipovi će doneti značajna poboljšanja performansi u poređenju sa trenutnim M2 verzijama.

Mac Pro će takođe biti ažuriran sa M4 Ultra čipom tek 2025. godine. Iako je dizajn ovog uređaja star već 11 godina, ne očekuje se da će Apple praviti promene, s obzirom na to da Mac Pro zadržava svoju prepoznatljivu formu zbog podrške za interne proširive kartice.

(Telegraf.rs)

Video: Pokazao kako izgleda njihov luksuzni dom: Ša sredio stan u kojem živi sa Mionom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA