Microsoft menja način na koji ažuriramo Windows: Šta je kontrolna tačka?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Microsoft tvrdi da će ovaj pristup "uštedeti vreme i prostor na disku"

Microsoft je uveo novi oblik ažuriranja za Windows, nazvan "Windows 11 kumulativna ažuriranja sa kontrolnim tačkama". Ova inovacija ima za cilj da pojednostavi proces ažuriranja sistema.

Ideja iza ovog novog sistema je sledeća: periodično će Microsoft objavljivati velika ažuriranja koja će biti označena kao "kontrolna tačka". Nakon toga, svaki put kada Microsoft bude želeo da doda nešto novo, poput bezbednosnog ažuriranja, moći će da objavi mali patch koji sadrži samo promene napravljene od poslednjeg ažuriranja.

Microsoft tvrdi da će ovaj pristup "uštedeti vreme i prostor na disku".

Naravno, ovo ne znači da više nikada nećete morati da preuzimate velika Windows ažuriranja. Svaki put kada Microsoft želi da izvrši velike promene u osnovi Windows 11, objaviće novu kontrolnu tačku, na kojoj će se nadovezivati manja ažuriranja.

Ako Microsoft uspe da implementira ovaj sistem, trebalo bi značajno da smanji broj velikih ažuriranja koje ćete morati da preuzimate.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung u Parizu predstavio budućnost sklopivih uređaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA