Vreme čitanja: oko 1 min.

Kritike na račun Microsoft-ovih AI funkcija: Korisnici kažu da je u pitanju "loša šala"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft-ov pristup AI funkcijama za PC računare izgleda kao kockanje, posebno kada se uzme u obzir da će Apple kasnije ove godine lansirati svoje AI funkcije

  • 0

Microsoft-ove nove AI funkcije za PC računare dočekane su s kritikama, označene kao "loša šala" zbog visokih troškova i neispunjenih očekivanja. Dok su performanse ovih uređaja solidne, tri ekskluzivne funkcije – Cocreator, Windows Studio Effects i Live Captions – nisu se pokazale naročito korisnima ili jedinstvenima.

Cocreator, alat za crtanje slika putem generativne AI tehnologije, prema Tom's Hardware-u, ne olakšava crtanje, već samo zamenjuje vašu sliku onom koja odgovara unetom opisu. Ova funkcija zahteva internet konekciju i nije konzistentna u poređenju sa drugim sličnim softverima, kao što je Image Creator ugrađen u Windows 11 Paint.

Windows Studio Effects, koji omogućava zamagljivanje pozadina i dodavanje zabavnih pozadina, takođe nije impresionirao. Ove funkcije su već dostupne na većini računara i telefona, a jedinstveni filteri i funkcija "Eye Contact" nisu radili kako treba tokom testiranja. Live Captions funkcija pokazala se kao nekonzistentna za široku upotrebu.

Zanimljivo je da Recall, funkcija koja omogućava "povratak u vreme" putem snimaka ekrana uređaja svakih nekoliko sekundi, nije dostupna na ovim uređajima i nema određen datum lansiranja. Ova funkcija, koja je trebalo da bude jedna od najistaknutijih, je zvanično odložena, a čak je i preview verzija aplikacije uklonjena.

Microsoft-ov pristup AI funkcijama za PC računare izgleda kao kockanje, posebno kada se uzme u obzir da će Apple kasnije ove godine lansirati svoje AI funkcije.

Apple planira da koristi OpenAI za svoj početni četbot, a neke AI funkcije će raditi bez potrebe za internet konekcijom, što bi moglo biti korisnije za korisnike u pokretu. Apple ima priliku da nauči iz Microsoft-ovih grešaka i pruži bolje AI rešenje.

(Telegraf.rs)

Video: Lavirint sa stazom najdužom u Evropi u srcu Srbije: Neverovatna 4 sata trajao je najduži obilazak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA