Microsoft ponovo iritira korisnike: OneDrive automatski sinhronizuje foldere bez traženja dozvole

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ako ne želite da vaš računar automatski bekapuje sve na vašem desktopu ili u drugim folderima, evo kako možete isključiti ovu funkciju

Microsoft je tiho uveo promenu u Windows 11 koja je izazvala nezadovoljstvo među korisnicima. Novi računar sa Windowsom 11 sada će automatski uključiti bekap foldera na OneDrive bez traženja dozvole korisnika. Ova funkcija, koja može biti korisna kada je korisnik svesno uključi, sada se aktivira tokom inicijalnog podešavanja sistema, što je izazvalo brojne pritužbe.

Korisnici koji postavljaju novi Windows 11 računar, povezani na internet i prijavljeni na Microsoft nalog, primetiće da se OneDrive automatski sinhronizuje sa folderima kao što su Desktop, Pictures, Documents, Music i Videos. Ova automatska sinhronizacija može rezultirati prepunjenim desktopom i folderima, punim prečica i zelenih oznaka pored fajlova.

Problem nastaje jer Microsoft nije obavestio korisnike o ovoj promeni, niti im je dao opciju da odluče da li žele da uključe ovu funkciju. Mnogi korisnici su se zbog toga obratili Redditu, izražavajući zbunjenost i frustraciju zbog nepoznatih zelenih oznaka na svojim fajlovima i prečicama.

Ako ne želite da vaš računar automatski bekapuje sve na vašem desktopu ili u drugim folderima, evo kako možete isključiti ovu funkciju:

  • Desnim klikom na ikonu OneDrive u traci sa alatkama, kliknite na ikonu za podešavanja, a zatim izaberite "Settings",
  • Idite na karticu "Sync and Backup" i kliknite na "Manage backup",
  • Isključite sve foldere koje ne želite da bekapujete na OneDrive i potvrdite promene.

Ova promena je još jedan u nizu poteza Microsofta koji iritiraju korisnike. Pre nekoliko meseci, OneDrive nije dozvoljavao korisnicima da ga zatvore bez objašnjenja, dok je Microsoft u Edge pregledaču pitao korisnike zašto preuzimaju Chrome.

Kao podsetnik, uvek možete jednostavno deinstalirati OneDrive i rešiti problem.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Denvera sa Srbima u Minhenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA