≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Apple "Scary Fast" događaj: 4 najvažnijih stvari koje je gigant predstavio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavljeni su novi modeli Mac računara sa unapređenim M3 čipovima koji koriste 3-nanometarski proces

  • 0

Apple je završio svoju "Scary Fast" prezentaciju i videli smo novu liniju Mac računara, s posebnim fokusom na njihove unapređene M3 čipove.

Ovo su najvažnije najave sa događaja.

M3 čipovi: Korak napred u oblasti računarskog hardvera

Apple je, tokom ovogodišnjeg događaja, izazvao veliku pažnju predstavljajući novu liniju M3 čipova. U pitanju su M3, M3 Pro i M3 Max, svaki sa svojim jedinstvenim setom karakteristika i performansi. Apple je posebno naglasio da su ovi čipovi prvi koji su izrađeni po 3-nanometarskom procesu, što znači značajne uštede u potrošnji energije i veće performanse. Novi M3 Max čip dolazi sa neverovatnih 92 milijarde tranzistora, 40-jezgarnom GPU jedinicom i 16-jezgarnom CPU jedinicom. Ovo predstavlja značajan napredak u poređenju sa prethodnim generacijama i stavlja Apple korak ispred konkurencije.

24-inčni iMac: Ne samo lep, već i moćan

Odmah nakon predstavljanja M3 čipova, usledila je najava o novom 24-inčnom iMacu. Uz M3 čip, novi iMac pruža performanse koje su duplo bolje od svog prethodnika sa M1 čipom. Osim toga, novi model dolazi sa 4.5K Retina ekranom koji može da prikaže više od milijardu boja, podrškom za Wi-Fi 6E i kamerom od 1080p. Cena novog iMaca kreće se od 1.299 dolara za osmojezgarni CPU, do 1.499 dolara za model sa desetojezgarnim CPU-om.

MacBook Pro modeli dobijaju M3

Novi MacBook Pro modeli, dostupni u 14- i 16-inčnim verzijama, dolaze sa M3 Pro i M3 Max čipovima. Osim što donose snažne performanse, ovi laptop računari dolaze sa Mini LED ekranom, 1080p kamerom i do 128 GB RAM memorije. Takođe je dodato i 22 sata trajanja baterije, što će biti od velikog značaja za profesionalne korisnike koji su često u pokretu.

Povratak mehaničkih tastera: jeftiniji MacBook Pro

Na kraju događaja, Apple je predstavio i jeftiniji 14-inčni MacBook Pro sa osnovnim M3 čipom. Ovaj model zamenjuje prethodni 13-inčni MacBook Pro sa M2 čipom, a košta 1.599 dolara. Među ključnim osobinama su 60% brže performanse u poređenju sa prethodnikom, ali i ukidanje Touch Bara u korist mehaničkih tastera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA