Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vam je 11 pravio problem, o novom ne razmišljajte: Windows 12 će zahtevati više RAM memorije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što se trenutno razvija i testira, bilo javno ili skriveno u Dev i Canary Insider verzijama, pruža korisnicima dragocen uvid u buduće promene koje će Windows 12 doneti

  • 3
Windows 12 Foto: Shutterstock.com

Na nedavnom Ignite 2022 događaju, Microsoft je objavio konceptualnu sliku Windows 12, koja daje uvid u mogući izgled i funkcionalnosti novog sistema. Između ostalog, slika je prikazala lebdeću traku sa zadacima, poznatiju kao dock, koja će, prema izvorima, verovatno biti implementirana bez prikaza sata.

Zanimljivo je kako Microsoft nastavlja sa testiranjem i adaptacijom raznih funkcija, poput trake za pretragu koja je postavljena direktno na radnu površinu. Podsetimo, ovaj koncept je već isproban tokom 2022. i 2023. godine putem samog sistema i Microsoft Edge pretraživača. Takođe, potencijalna mogućnost postavljanja vidžeta direktno na radnu površinu ukazuje na promene u pristupu personalizaciji desktop okruženja.

Sve što se trenutno razvija i testira, bilo javno ili skriveno u Dev i Canary Insider verzijama, pruža korisnicima dragocen uvid u buduće promene koje će Windows 12 doneti. Jedna od ključnih informacija koja je zaokupila pažnju javnosti tiče se hardverskih zahteva novog operativnog sistema. I dok se zahtevi za TPM 2.0 neće menjati, postoji mogućnost da će minimalna količina RAM-a biti povećana na 8 GB. Ovo je posledica razvoja Cloud-PC tehnologije koja se trenutno testira na Windows 11.

Kada je reč o procesoru, za sada je poznato da će Windows 12 podržavati CPU počevši od 8. generacije Intel-a. Međutim, ostaje pitanje da li će starije generacije procesora i dalje biti podržane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA