Globalna isporuka desktop računara opala za 29%, Apple najteže pogođen

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Slaba potražnja, višak zaliha i pogoršana makroekonomska klima doprineli su "naglom padu isporuka tradicionalnih računara" u prva tri meseca ove godine

Isporuke Apple Mac računara pale su tokom prvog kvartala ove godine pošto je globalno tržište desktop računara patilo zbog teških ekonomskih uslova, navode nova istraživanja tržišta.

Slaba potražnja, višak zaliha i pogoršana makroekonomska klima doprineli su "naglom padu isporuka tradicionalnih računara" u prva tri meseca ove godine, navodi se u izveštaju IDC-a.

Globalna isporuka računara iznosila je 56,9 miliona, oko 29 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštila je istraživačka kompanija.

Isporuke Apple Mac računara, koji se nalaze u premijum segmentu tržišta, smanjile su se za više od 40 odsto u prvom kvartalu, objavili su IDC i Canalys, druga istraživačka kompanija.

Lenovo je imao najveći udeo na tržištu računara sa nešto više od 22 procenta, uprkos tome što je isporuka pala za 30 procenata u poređenju sa istim kvartalom prošle godine, izvestili su stručnjaci za praćenje tržišta.

Očekuje se da će se tržište poboljšati kasnije tokom godine kako se globalna ekonomija bude poboljšavala.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA