Ovaj operativni sistem je potpuno besplatan, manje zahtevan, a sada izgleda isto kao Windows 10

 
 ≫ 
  • 2

Nova Linux distribucija - Windowsfx 10.3 WX DESKTOP, ima zadatak da korisnicima maksimalno olakša tranziciju sa Windows na Linux okruženje

Brojni korisnici Windows-a često razmišljaju o tome da sa plaćenog softvera pređu na operativni sistem otvorenog koda, odnosno Linux.

Međutim, prilikom isprobavanja različitih verzija tog sistema, kao što su Ubuntu ili Mint, osećali bi da su na nepoznatom terenu, pa su odustali od prvobitne ideje. Jednostavno, ljudi nisu hteli da gube vreme na učenje i obuku za rad sa potpuno novom OS-om.

I baš zbog toga što je posebno teško "preobratiti" na Linux korisnike koji su čitav život proveli u Windows okruženju, bez obzira na to što Linux nudi aplikacije koje bez dinara mogu da zadovolje sve njihove potrebe.

Baš zbog takvih "nevernika" sada je tu nova Linux distribucija pod nazivom Windowsfx 10.3 WX DESKTOP, zasnovana na Linuxfx OS-u, koja ima zadatak da korisnicima maksimalno olakša tranziciju sa Windows na Linux okruženje.

U ovom slučaju developer Linuxfx Software se zaista potrudio da kompletan interfejs dizajnira tako da korisnik zaista pomisli da se nalazi u Windows 10 okruženju.

Tu je Start meni u donjem levom uglu, koji se otvara sa klikom na Windows Start taster. Tu je i "Windows-oliki" taskbar, meniji koji podsećaju na Microsoftov operataivni sistem… i brojni drugi elementi na koje ste navikli u Windows okruženju.

Iako je Windowsfx sa "skin" za Linux OS, njegovi autori su se zaista potrudili da sve zaista podseća na Windows okruženje.

Tako, na primer, LibreOffice dolazi sa Microsoft Office temom, a slično je i sa digitalnim asistentom Helloa, vrlo sličnom Microsoftovoj Cortani.

Dugogodišnji korisnici Linuxa na sve ovo sigurno neće ni obraćati pažnju, budući da sa prezirom gledaju na sve što ima veze sa Windowsom, piše ViDi. Uostalom, Windowsfx 10.3 WX njima nije ni namenjen.

Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Linuxfx je zasnovan na Ubuntu 20.04 distribuciji sa Cinnamon desktopom, čija je najveća prednost u tome što će moći da se pokrene na mnogim kompjuterima koji ne mogu da pokrenu Windows 10, pošto mu je dovoljan dvojezgarni processor i 4 GB RAM-a.

Linuxfx / Windowsfx (x86/64 Pc) možete preuzeti putem ovog linka.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    18. jul 2020 | 13:11

    Potpuno se slazem sa svim napisanim, mada je moje misljenje da Linux treba da izgleda drugacije jer je potpuno suprotan OS, mnogima sam rekao da ga koristim da je legalan,besplatan,sa podrskom maticnog centra iz kog se vrse azuriranja,da sd dobija oko 60000 besplatnih programa ...niko mi neveruje,

  • Knez

    18. jul 2020 | 23:48

    Ovo je komedija ovo je pokušaj da od Linux Mint Cinnamon pretvorite da bude Windows 10, a promenjen je samo dizajn. Ipak treba naučiti Linux nije toliko teško, neke osnovne stvari se mogu objasniti u par minuta samo treba jako malo volje (govorim o Debiana grani) i iznenadili biste se koliko je Linux zapravo dobar OS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA