6 skrivenih Android 15 funkcija koje morate da isprobate, a olakšaće vam život

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Google je 15. oktobra 2024. objavio finalnu verziju Androida 15, donoseći korisnicima nekoliko novih i zanimljivih opcija.

Dok su funkcije poput "Private Space" i alata za zaštitu od krađe privukle najveću pažnju, postoji šest skrivenih funkcija koje dodatno unapređuju korisničko iskustvo.

U nastavku su opisane ove manje poznate, ali vrlo korisne opcije koje se mogu pronaći u novom Androidu.

1. Precizno upravljanje automatskim uključivanjem Bluetooth-a

Jedna od značajnih promena u Androidu 15 odnosi se na automatsko uključivanje Bluetooth-a, koje se sada aktivira sledećeg dana nakon što ga isključite. Iako je ovo praktično za korisnike koji često koriste Android Auto, mnogi žele veću kontrolu nad tim. Da biste onemogućili automatsko uključivanje, potrebno je otići u Podešavanja, odabrati "Povezani uređaji", a zatim "Podešavanja veze" i isključiti opciju "Automatski uključi sutra".

2. Povećanje vidljivosti ekrana podešavanjem kontrasta

Android 15 olakšava vidljivost ekrana dodavanjem opcije za podešavanje kontrasta koja je smeštena u podešavanjima pristupačnosti. Ova funkcija je posebno korisna za korisnike koji koriste tamni režim, jer omogućava jasnije prikazivanje elemenata na ekranu. Da biste pristupili ovim podešavanjima, idite na "Ekran i dodir", pa odaberite "Kontrast boja" i podesite kontrast prema svojim potrebama.

3. Koristite telefon kao visokokvalitetnu veb kameru

Dok je Android 14 omogućavao korišćenje telefona kao veb kamere, Android 15 unapređuje ovu funkciju uvođenjem visoko kvalitetnog režima za jasniji video prenos. Ova funkcija se aktivira povezivanjem telefona putem USB-a, odabirom opcije "Koristi USB za veb kameru" u padajućem meniju obaveštenja, a zatim uključivanjem režima visoke rezolucije.

4. Skrivanje imena uređaja na Wi-Fi mrežama

Za korisnike koji žele veću privatnost pri povezivanju na javne mreže, Android 15 nudi opcije za skrivanje imena uređaja i korišćenje nasumične MAC adrese kako bi se smanjila mogućnost profilisanja korisnika. Da biste uključili ovu funkciju, idite na "Mreža i internet", odaberite povezanu mrežu i isključite opciju "Pošalji ime uređaja".

5. Prikazivanje kućnih kontrola tokom punjenja ili na postolju

Android 15 uvodi novi ekran čuvara kućnih kontrola koji omogućava pristup pametnim uređajima kada je uređaj na punjenju ili na postolju. Korisnici mogu uključiti ovu funkciju odlaskom u "Ekran i dodir", zatim odabirom "Ekran čuvar" i postavljanjem na "Kućne kontrole".

6. Kreiranje parova aplikacija za lakše multitaskovanje

Za multitaskere, Android 15 olakšava rad omogućavanjem kreiranja parova aplikacija za split-screen režim, koji se može pokrenuti jednim dodirom. Ova funkcija je idealna za rad na većim uređajima kao što su Pixel Fold 9 Pro ili Pixel Tablet, gde korisnici mogu brzo prebacivati između dve aplikacije.

Android 15 nije radikalna promena, ali donosi niz poboljšanja u produktivnosti i sigurnosti, pojednostavljujući svakodnevne zadatke. Ako još niste istražili ove opcije, sada je pravo vreme da ih isprobate.

(Telegraf.rs)

Video: Sergej Trifunović uhvaćen u noćnom provodu sa psom pre incidenta sa ženom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA