Borba se zahuktava: Apple i Samsung izjednačeni, Xiaomi blizu

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Apple i Samsung su tokom trećeg kvartala 2024. godine zabeležili izvanredne rezultate, nakon lansiranja novih modela – Samsungovih preklopnih telefona i Apple-ove iPhone 16 serije.

Prema izveštaju kompanije Canalys, ove dve kompanije su izjednačene sa po 18% udela na globalnom tržištu pametnih telefona, s tim da je Samsung dobio blagu prednost.

Xiaomi ostaje siguran na trećem mestu sa 14% tržišnog udela, dok su OPPO i vivo zauzeli četvrto i peto mesto sa po 9%. Ovo pozicioniranje u top pet jasno pokazuje da su kineski brendovi i dalje ozbiljni igrači na globalnom tržištu pametnih telefona.

Apple je ostvario svoj najveći obim prodaje u trećem kvartalu do sada, zahvaljujući snažnoj prodaji iPhone 15 serije i prethodnih modela. Lansiranje iPhone 16 serije, iako je bilo dostupno samo tri dana u trećem kvartalu, imalo je ograničen uticaj, ali se očekuje da će Apple u četvrtom kvartalu ozbiljno preuzeti primat na tržištu.

S druge strane, Xiaomi nastavlja da osnažuje svoju poziciju, posebno nakon nedavnog lansiranja serije Redmi Note 14 u Kini, a očekuje se i lansiranje Xiaomi 15 serije na domaćem tržištu, što bi moglo dodatno ojačati njihove rezultate u narednim mesecima.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    15. oktobar 2024 | 11:15

    Xiaomi je najbolji pa Vivo u svakom smislu ... mi robujemo onome sto su nam nametnuli i sto nam je pristupacno ( mi ni nemamo takbu reklamu za xiaomi ili vivo telefone ) ali cinjenica je da odavno dva diva samsung i Apple nisu inovativni ( svaki telefon je isti samo je broj serije drugaciji sa minimalnim izmenama ) a da su cene vrtoglave .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA