Više uređaja, više stresa - šta ako jedan telefon može da promeni sve?

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kompanija HONOR otkriva mentalno opterećenje zaposlenih koji koriste više uređaja.

Novo istraživanje koje je HONOR sproveo povodom lansiranja uređaja Magic V3 otkrilo je značajan mentalni pritisak s kojim se suočavaju profesionalci koji svakodnevno koriste više uređaja.

Anketa sprovedena na 8.000 profesionalaca širom Evrope pokazala je da prosečan zaposleni koji radi u kancelariji koristi čak tri uređaja tokom radnog dana – uključujući laptopove, tablete, slušalice i ponekad više mobilnih telefona. Iako trećina ispitanika priznaje ključnu ulogu koju ti uređaji imaju u unapređenju njihovih života, sama količina tehnologije izaziva stres i anksioznost. Četvrtina ispitanika oseća se preopterećeno zbog broja obaveštenja koja primaju na svojim uređajima, dok jedan od sedam prima više od 30 obaveštenja dnevno. Štaviše, 65% ispitanika navodi da im je teško da prate sve svoje uređaje.

Ovaj problem postaje izraženiji tokom putovanja na posao, gde 12% ispitanika brine da nošenje teške tehnološke opreme može negativno uticati na njihovo zdravlje. Prosečan zaposleni nosi torbu tešku 4 kg svakodnevno – što je ekvivalent nošenju air fryera svaki dan.

HONOR Magic V3 Foto: Promo/ Honor

Zaposleni žele uređaj koji pruža sve

Zaposleni žele univerzalno rešenje. Povratak u kancelarije povećava ovu opterećenost, pa bi svaki peti radnik želeo da koristi jedan uređaj koji zadovoljava sve njihove potrebe. Istraživanje je pokazalo da svaki sedmi ispitanik veruje da bi im sklopivi telefon značajno olakšao život.

Iako potpuno odustajanje od tehnologije nije opcija, četvrtina ispitanika priznaje da bi se osećali izgubljeno bez svojih uređaja, a 15% smatra da im se život vrti oko tehnologije. Sve veći broj profesionalaca veruje da bi pametni telefon, koji može da funkcioniše kao tablet i laptop, mogao biti rešenje koje traže.

HONOR Magic V3 Foto: Promo/ Honor

Peter Zhu Di, generalni menadžer kompanije HONOR za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, izjavio je:

-Istraživanje pokazuje da su profesionalci preopterećeni – i bukvalno i figurativno – svojim uređajima. Međutim, potpuno odustajanje od tehnologije nije opcija, ali inovacija predstavlja rešenje. Zato smo razvili HONOR Magic V3, kako bismo ponudili jednostavno i sveobuhvatno rešenje za problem preopterećenosti tehnologijom i olakšali mentalni teret korišćenja više uređaja.

Magic V3 je osmišljen kako bi olakšao život zaposlenima u pokretu, zahvaljujući svojoj ultra tankoj i laganoj konstrukciji. S vrhunskom izdržljivošću i dugotrajnom baterijom, više nema potrebe za glomaznim zaštitnim futrolama ili punjačima u svakodnevnoj torbi.

Za više informacija, posetite HONOR na internetu na www.hihonor.com.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA