Još zanimljivih funkcija stiže na Android, jedna bi mogla da bude posebno korisna

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Google uvodi niz novih funkcija za Android uređaje, uključujući alate za zaštitu korisnika tokom prirodnih katastrofa, poboljšanja u pristupačnosti putem veštačke inteligencije i lakše prepoznavanje muzike.

Korisnici Android uređaja uskoro će moći da iskoriste niz inovacija koje donosi Google, među kojima se izdvaja sistem upozorenja na zemljotres. Ovaj sistem koristi ugrađene senzore u telefonima kako bi detektovao vibracije slične onima koje izazivaju zemljotresi. Ako se utvrdi da je potres u toku, korisnici će dobiti upozorenje nekoliko sekundi pre nego što se osete ozbiljnije posledice.

Upozorenja dolaze u dva oblika: prvo, "Be aware", obaveštava korisnike da se mogući lagani potresi pretvore u jače, dok "Take Action" savetuje hitno sklonište kada su vibracije ozbiljne. Ovaj sistem je aktiviran po difoltu, a korisnici će takođe imati pristup dodatnim informacijama kako bi bili bezbedni tokom ovih događaja.

Pored bezbednosnih poboljšanja, Google uvodi i novu funkciju za prepoznavanje muzike putem opcije Circle to Search. Jednostavnim označavanjem zvuka na telefonu, veštačka inteligencija automatski pronalazi odgovarajuću pesmu i pruža link ka YouTube platformi. Ova funkcija koristi snagu AI tehnologije kako bi unapredila iskustvo korisnika.

Kada je reč o pristupačnosti, Google Gemini AI dodatno poboljšava TalkBack funkciju, nudeći korisnicima detaljnije opise web stranica, slika i drugih sadržaja putem prirodnog jezika. Preglednik Chrome takođe uvodi način rada za čitanje, omogućavajući korisnicima da prilagode jezik i brzinu čitanja sadržaja na Android uređajima, što će dodatno olakšati upotrebu interneta osobama sa oštećenjem vida.

Wear OS pametni satovi dobijaju nove opcije za navigaciju, uključujući offline pristup kartama preuzetim na telefonu. To znači da korisnici mogu planirati aktivnosti kao što su planinarenje ili biciklizam, a da pritom ostave telefon kod kuće, jer će im sve potrebne informacije biti dostupne na satu.

Sve ove nove funkcije dolaze s ciljem da unaprede svakodnevnu upotrebu Android uređaja, omogućavajući korisnicima veću bezbednost, lakši pristup informacijama i poboljšano iskustvo sa veštačkom inteligencijom.

(Telegraf.rs)

Video: Žestok sudar u Šumicama delovi vozla rasuti po ulici: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA