Kakva je budućnost iPhone ekrana? Apple sprema veliki potez za 2025. godinu

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Budućnost iPhone ekrana donosi velike promene, jer Apple planira da pređe na OLED displeje za sve svoje uređaje počevši od 2025. godine, navodi se u izveštaju japanskog lista Nikkei. Ova promena znači da će Apple potpuno napustiti korišćenje LCD displeja u svojim telefonima, prelazeći na tehnologiju koja omogućava živopisnije boje i oštriji kontrast.

OLED displeji su postali popularni zbog svoje sposobnosti da pruže bolji kvalitet slike, što ih čini idealnim za gledanje video sadržaja u visokoj rezoluciji. Ova tehnologija već je prisutna u najnovijim modelima iPhone-a, ali će od 2025. godine postati standard za sve uređaje, uključujući i buduće iPhone SE modele.

Prelazak na OLED displeje označava kraj za LCD ekrane koji su godinama bili dominantni na Apple-ovim telefonima. Ova promena će značajno uticati na japanske kompanije Sharp i Japan Display, koje su ranije bile glavni dobavljači LCD ekrana za iPhone. S obzirom na to da ove kompanije ne proizvode OLED ekrane u masovnim količinama, biće isključene iz Apple-ovog lanca snabdevanja.

Apple je već počeo da naručuje OLED ekrane od kineske kompanije BOE Technology i južnokorejskog LG Display-a za buduće iPhone SE modele. Budućnost iPhone ekrana takođe podrazumeva da će OLED tehnologija postati ključni deo strategije kompanije za pružanje što boljeg korisničkog iskustva.

Apple je prvi put uveo OLED displeje u model iPhone X, koji je lansiran 2017. godine, a kasnije je ovu tehnologiju primenio na premium modele. Osim toga, Apple je već počeo da koristi OLED ekrane i na iPad Pro uređajima, što ukazuje na to da kompanija planira da proširi upotrebu ove tehnologije u što više svojih proizvoda.

Budućnost iPhone ekrana donosi mnogo novih mogućnosti za korisnike, a 2025. godina bi mogla biti ključna prekretnica za Apple-ove uređaje, obeležena superiornim kvalitetom slike i boljim vizuelnim performansama.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA