Pixel 9 telefoni su tu, ali Android 15 još uvek nije: Šta se dešava?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Google je potvrdio da će stabilna verzija Android 15 operativnog sistema biti dostupna tek u oktobru, iako su mnogi očekivali da će biti lansirana mnogo ranije. Iako je oktobar uobičajen period za objavljivanje novih verzija Androida, ovaj potez je izazvao određena razočaranja s obzirom na to da je nova linija Pixel 9 telefona već na tržištu.

Stabilna verzija Android 15 neće biti dostupna pre oktobra, kako je prvobitno otkrio Android Authority. U beleškama vezanim za izlazak iz beta programa, Google je jasno naveo da korisnici koji napuštaju beta verziju treba da "ignorišu ovaj OTA dok Android 15 ne bude dostupan u oktobru."

Ovo postavlja pitanje da li je Android 15 zapravo odložen ili ne. Gledajući prethodna lansiranja Android verzija, oktobar nije neuobičajen mesec za ovakva objavljivanja. Na primer, Android 14 je zvanično objavljen 4. oktobra 2023. godine. Međutim, uobičajeno je da se nova verzija Androida lansira zajedno sa novim Pixel telefonima, a ove godine, Google je predstavio Pixel 9 seriju u avgustu.

Ovaj dvomesečni razmak između predstavljanja novih Pixel telefona i lansiranja Android 15 može se smatrati problematičnim, ali ne nužno kao kašnjenje u klasičnom smislu. Prema ranijem izveštaju, razlog za odlaganje moglo bi biti unapređenje stabilnosti novog operativnog sistema, iako Google nije komentarisao ove tvrdnje.

Bez obzira na to, Pixel 9 ostaje izuzetno kvalitetan telefon bez obzira na verziju operativnog sistema koju koristi, i dolazak Android 15 u oktobru samo će dodatno unaprediti korisničko iskustvo za one koji su već požurili da kupe novi uređaj.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA