Korisnici Galaxy uređaja suočeni sa rizikom: Vaš telefon možda neće dobiti kritično ažuriranje na vreme

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za korisnike starijih Galaxy uređaja, koji se ažuriraju ređe, situacija je posebno zabrinjavajuća

Milioni korisnika Samsung Galaxy uređaja mogli bi da propuste važan bezbednosni rok, jer kompanija ne uspeva da dostavi ažuriranje na sve uređaje. Naime, Samsung je nedavno objavio avgustovsko bezbednosno ažuriranje koje rešava dve kritične ranjivosti, za koje je potvrđeno da su već iskorišćene u praksi.

Problem je što mnogi Galaxy modeli, zbog Samsungove prakse da ažuriranja izdaje kvartalno ili polugodišnje, možda neće dobiti ovo hitno ažuriranje na vreme, piše Forbes.

Američka agencija za sajber bezbednost (CISA) izdala je upozorenje i postavila rok do 28. avgusta za ažuriranje svih pogođenih uređaja. Ovaj rok obavezuje sve federalne zaposlene da ili ažuriraju svoje uređaje ili da prestanu da ih koriste. Iako se ovaj zahtev odnosi na državne radnike, pretnja je ozbiljna za sve korisnike Galaxy uređaja, bez obzira na njihovu lokaciju.

Za korisnike starijih Galaxy uređaja, koji se ažuriraju ređe, situacija je posebno zabrinjavajuća. Samsung je potvrdio da ažuriranja izlaze u skladu sa standardnim rasporedom, što znači da neki uređaji možda neće biti osigurani na vreme. Ova situacija može biti problematična, naročito za one koji rade u organizacijama koje moraju poštovati CISA smernice.

Ako imate stariji Galaxy model, a vaš uređaj ne dobije ažuriranje do 28. avgusta, mogli biste da se suočite sa ozbiljnim bezbednosnim rizikom.

(Telegraf.rs)

Video: Ed Širan i Kalum Skot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA