Bilo je potrebno samo 17 godina da iPhone dobije ovu funkciju

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon instalacije iOS 18.1, korisnici će primetiti novu opciju za snimanje zvuka u gornjem levom uglu ekrana tokom poziva

Apple je uveo novu funkciju snimanja poziva u okviru najnovije iOS 18.1 beta verzije, što je prvi put da iPhone omogućava ovu opciju nakon 17 godina postojanja. Korisnici iPhone 15 Pro koji su upisani u Apple developer program sada mogu da isprobaju ovu dugo očekivanu funkciju.

Nakon instalacije iOS 18.1, korisnici će primetiti novu opciju za snimanje zvuka u gornjem levom uglu ekrana tokom poziva. Kada se aktivira, iOS će automatski obavestiti sve učesnike razgovora da se poziv snima. Po završetku poziva, snimak će biti automatski sačuvan u aplikaciji Beleške, zajedno sa transkriptom razgovora.

Interesantno je da ova funkcija ne zahteva korišćenje Apple Intelligence opcija. Snimanje poziva funkcioniše normalno bez aktivacije dodatnih AI funkcionalnosti i radi offline, koristeći Neural Engine unutar uređaja. To znači da se podaci ne šalju na Apple-ove ili cloud servise trećih strana. Međutim, za sažimanje transkripta potrebna je aktivacija Apple Intelligence, jer to nije deo osnovne funkcije.

Trenutno, podrška za snimanje poziva u iOS 18.1 ograničena je na iPhone 15 Pro i 15 Pro Max uređaje unutar developer programa. Šira javnost može očekivati dostupnost beta verzije u narednim nedeljama, dok stabilna verzija iOS 18.1 treba da bude objavljena u oktobru.

(Telegraf.rs)

Video: Panika u Užicu, iscureo gas pa nastao požar: Plamen kod nekadašnje fabrike Cvete Dabić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA