Apple je pustio iOS 18.1 sa prvim Apple Intelligence funkcijama: Evo šta je sve dostupno

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Apple je prvi put najavio AI funkcije za iPhone, iPad i Mac tokom Worldwide Developers Conference u junu, a javnu beta verziju iOS 18 je pustio 15. jula

Apple je upravo pustio beta verzije za iOS 18.1, iPadOS 18.1 i macOS Sequoia 15.1 za programere, čime korisnicima pruža pristup prvim AI funkcijama kompanije.

Neke od funkcija Apple Intelligence koje stižu sa ovom beta verzijom uključuju Siri sa novim dizajnom i mogućnošću da zadrži kontekst razgovora kroz više uzastopnih zahteva, nove funkcije za Mail poput pametnog odgovora i sažetka e-mailova, pretragu u Photos pomoću prirodnog jezika i druge manje izmene. Prema izveštajima, Apple planira da neke od funkcija kao što je veća AI nadogradnja za Siri pusti kasnije, tokom 2025. godine.

Za instalaciju ovih ažuriranja, korisnici će morati da imaju iPhone 15 Pro ili Pro Max, ili sistem sa Apple Silicon čipom za iPad i Mac. Nakon instalacije, korisnici će morati da se prijave na listu čekanja iz podešavanja svog uređaja i sačekaju obaveštenje da su funkcije spremne za korišćenje.

Istovremeno sa prvim pregledom verzije 18.1, Apple je pustio i drugu javnu beta verziju za iOS 18, sa nekim od funkcija viđenih u nedavnoj beta verziji za programere, kao što su podrška za RCS na više operatera, novi set CarPlay pozadina i mogućnost korišćenja tamnih modula dok je uređaj u svetlom modu.

Apple je prvi put najavio AI funkcije za iPhone, iPad i Mac tokom Worldwide Developers Conference u junu, a javnu beta verziju iOS 18 je pustio 15. jula.

Apple obično ne pušta beta verzije za naredna softverska ažuriranja pre javnog lansiranja inicijalne verzije, koja bi trebalo da prati lansiranje iPhone 16 ove jeseni. Međutim, podela AI ažuriranja u verziju 18.1 i početak testiranja sa programerima sada može pomoći kompaniji da ispravi greške i testira funkcije pre nego što postanu široko dostupne, bez potencijalnog uticaja na lansiranje novih telefona i tableta sa iOS i iPadOS 18.

(Telegraf.rs)

Video: Zbog čega to Ceca ne može mirno da spava: Pevačica podelila hit snimak na TikToku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA