iOS 18: 5 novih funkcija koje treba da isprobate u novoj beta verziji

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

iOS 18 donosi mnoge nove funkcije koje korisnici mogu da isprobaju, ali je važno napomenuti da je softver još uvek u fazi testiranja i može sadržati bagove

Apple je lansirao javnu beta verziju iOS 18 operrativnog sistema, donoseći mnoge nove funkcije koje korisnici mogu isprobati na svojim iPhone uređajima.

Ovo izdanje dolazi zajedno sa javnim beta verzijama iPadOS 18, watchOS 11, macOS Sequoia i tvOS 18.

Ako se odlučite za instalaciju, imajte na umu da možete naići na bagove, greške i smanjenje trajanja baterije. Evo pet funkcija koje svakako treba isprobati:

1. Math Notes – Koristan dodatak, ne samo na iPadu

Math Notes je nova funkcija koja omogućava brzo rešavanje jednostavnih i složenih jednačina na vašem iPhone-u. Ova funkcija je integrisana u aplikaciju Calculator, gde možete pisati matematičke jednačine, a vaš uređaj će ih automatski rešavati. Zanimljivo je da Math Notes prepoznaje vaš rukopis i automatski sinhronizuje beleške preko svih vaših uređaja.

2. Nove opcije za prilagođavanje početnog ekrana

iOS 18 omogućava korisnicima da prekinu tradicionalni mrežni raspored aplikacija na početnom ekranu i postave ih bilo gde. Sada možete imati praznine između aplikacija, što omogućava bolji prikaz pozadinskih slika i postizanje željenog estetskog izgleda. Dodatno, možete prilagoditi veličinu ikonica i dodati efekte poput tamnog moda ili nijansiranja boja.

3. Planiranje iMessage poruka

Sada možete planirati slanje iMessage poruka, što je korisno ako ne želite da nekoga uznemiravate kasno noću ili želite da pošaljete čestitku u određeno vreme. Ova opcija je integrisana unutar aplikacije Messages, gde možete odabrati datum i vreme slanja poruke. Tu su i dodatne opcije za reakcije sa emodžijima i tekstualne efekte.

4. Personalizacija Control Center-a

Control Center u iOS 18 donosi opcije za personalizaciju koje omogućavaju korisnicima da dodaju, pomeraju i menjaju veličinu kontrola. Takođe, postoji API otvoren za developere, što omogućava kreiranje specifičnih widgeta za Control Center. Ove promene omogućavaju korisnicima da prilagode Control Center svojim potrebama i omiljenim funkcijama.

5. Korišćenje iPhone-a na Mac-u

Funkcija iPhone Mirroring omogućava korisnicima da koriste ekran svog iPhone-a na Mac-u, što može biti korisno u različitim situacijama. Na primer, možete pristupiti aplikacijama na iPhone-u dok radite na Mac-u, čak i kada je iPhone u StandBy modu. Takođe, obaveštenja sa iPhone-a sada stižu na Mac, a možete prilagoditi koja obaveštenja želite da primate.

iOS 18 donosi mnoge nove funkcije koje korisnici mogu da isprobaju, ali je važno napomenuti da je softver još uvek u fazi testiranja i može sadržati bagove. Ako ste spremni da isprobate nove funkcije, možete preuzeti iOS 18 betu, ali se uverite da imate odgovarajući uređaj – iPhone XS ili noviji, ili iPhone SE druge generacije ili kasniji model.

(Telegraf.rs)

Video: Pronašli smo dres Srbije usred Abu Dabija: Evo koliko košta i zašto je jedan Kinez poludeo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA