≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Borba se zahuktava: HONOR "napao" Samsung na društvenim mrežama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča se dodatno komplikuje jer HONOR planira lansiranje Magic V3 modela 12. jula, koji će, kako se očekuje, biti još tanji od svog prethodnika

  • 1

Samsung je nedavno predstavio svoju novu liniju preklopnih telefona za 2024. godinu u Parizu, gde je i Telegraf bio prisutan, hvaleći se tankim dizajnom Galaxy Z Fold 6 modela. Međutim, njihov rival HONOR nije ostao ravnodušan na ove tvrdnje.

U nedavnoj objavi na društvenoj mreži X, HONOR je "napao" Samsungove tvrdnje o tankom dizajnu, ističući svoj Magic V2 sa još tanjim profilom.

Samsungov Z Fold 6 zaista je njihov najtanji i najlakši preklopni telefon do sada, sa debljinom od 5.6mm kada je rasklopljen i 12.1mm kada je sklopljen. Ovo je značajno poboljšanje u odnosu na Z Fold 5, koji ima debljinu od 6.1mm rasklopljen i 13.4mm sklopljen. Međutim, HONOR-ov Magic V2, koji je na tržištu skoro godinu dana, je 4.7mm rasklopljen i 9.9mm sklopljen.

Priča se dodatno komplikuje jer HONOR planira lansiranje Magic V3 modela 12. jula, koji će, kako se očekuje, biti još tanji od svog prethodnika. Iako je Magic V2 tanji, nedostaju mu funkcije poput bežičnog punjenja i IP rejtinga koje Samsungovi preklopni telefoni imaju. Trenutne informacije sugerišu da će Magic V3 dodati bežično punjenje i IPX8 rejting.

Osim činjenice da je impresivno tanak, Magic V2 ima i nešto veću bateriju od 5,000mAh u poređenju sa Samsungovih 4,400mAh, a očekuje se da će Magic V3 imati još veću bateriju od 5,200mAh. Vredi napomenuti i da je Magic V2 lakši od oba modela, Z Fold 5 i Z Fold 6, uprkos značajnom smanjenju težine kod potonjeg.

Samsung, međutim, zadržava prednost ne samo zbog globalne dostupnosti, već i zbog Galaxy AI funkcionalnosti. Galaxy AI je skup ugrađenih i cloud-based AI funkcija koje poboljšavaju korisničko iskustvo. Ova kombinacija hardvera i softvera omogućava Samsungu da ostane konkurentan na globalnom nivou.

Zanimljivo je videti kako HONOR ismeva Samsung, budući da Samsung često koristi slične taktike protiv Apple-a, posebno kada je reč o inovacijama i dizajnu. Ovakva konkurencija između kompanija podstiče dalji razvoj tehnologije i donosi korisnicima sve naprednije funkcije na njihovim uređajima​​.

(Telegraf.rs)

Video: Stravičan udes na Novom Beogradu, vozilo otkinulo banderu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA