Vreme čitanja: oko 7 min.

Ekskluzivno iz Pariza: Telegraf na lansiranju novih Samsung Galaxy Z i nosivih uređaja, evo šta nam stiže

Vreme čitanja: oko 7 min.

U ovom gradu svetlosti, Samsung je osvetlio put ka budućnosti, pokazujući kako tehnologija može biti i elegantna i moćna, baš kao i Pariz

  • 0

"Pariz je uvek dobra ideja" – rekla je jednom prilikom Odri Hepbern, a ova misao postaje još upečatljivija dok i sam šetam ulicama grada svetlosti, koji danas nije samo sinonim za ljubav i umetnost, već i za inovacije i tehnologiju.

U srcu Pariza, u veličanstvenom Luvru, Samsung je na ekskluzivnom Unpacked događaju predstavio budućnost mobilnih uređaja - Galaxy Z Fold6, Z Flip6, Galaxy Watch7 , Galaxy Watch Ultra, kao i Galaxy Buds3 i Buds3 Pro bežične slušalice.

Ovaj izbor lokacije nije slučajan. Pariz, sa svojom bogatom istorijom i umetničkom baštinom, savršeno se uklapa u viziju Samsunga o budućnosti tehnologije - mesto gde se tradicija i inovacija susreću.

Brža, jača, bolja Z serija i moćni Galaxy AI

Ranije ove godine, Samsung je otvorio novo poglavlje u mobilnoj veštačkoj inteligenciji sa Galaxy AI. Predstavljanjem nove Galaxy Z serije, Samsung nastavlja ovu priču sa uređajima koji kombinuju fleksibilnost i moć veštačke inteligencije, omogućavajući korisnicima da istraže nove načine komunikacije, produktivnosti i kreativnosti.

Galaxy Z Fold6 i Z Flip6, sa svojim preklopnim dizajnom, donose ne samo inovativne funkcije, već i poboljšane performanse i izdržljivost.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Galaxy Z Fold6 je napravljen za one koji žele maksimalnu produktivnost u pokretu. Njegov veliki ekran omogućava rad sa više aplikacija istovremeno, dok Galaxy AI nudi alate kao što su Note Assist i Composer, koji olakšavaju vođenje beležaka i komunikaciju. S Pen olovka donosi novu dimenziju kreativnosti, omogućavajući korisnicima da stvaraju umetnička dela direktno na ekranu.

Note Assist može prevesti, sažeti i automatski formatirati beleške, dok Composer pomaže u pisanju mejlova i postova na društvenim mrežama analizom tona korisnika u prethodnim objavama.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Takođe, nova ugrađena karakteristika prepiske omogućava transkripte, prevode i sažetke glasovnih snimaka, direktno u Notes aplikaciji. Tekstovi sačuvani u PDF datotekama mogu se jednostavno prevesti i ugraditi, zahvaljujući PDF overlay translation specifikaciji aplikacije Notes, a moguće je čak prekopirati i tekst, slike i grafikone.

Nova Sketch to image funkcija omogućava korisnicima stvaranje umetničkih dela generisanjem detalja slika prilikom crtanja ili skiciranja.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Galaxy AI takođe omogućava komunikaciju bez prepreka korišćenjem Galaxy Z Fold6. Ona u potpunosti iskorišćava jedinstveni format sa dva ekrana, a sa Interpreter karakteristikom, koja dolazi sa novim načinom prikaza dijaloga, čini da obe strane mogu videti prevod na glavnom ili spoljnom ekranu, za prirodniju interakciju.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Nezavisno od toga da li korisnici beleže, uređuju ili pregledaju sadržaj, ProVisual Engine pokretan veštačkom inteligencijom na Galaxy Z Fold6 podiže kreativnost na novi nivo. Napredne mogućnosti uređivanja korišćenjem Photo Assist funkcije, na velikom ekranu, omogućavaju jednostavnu izradu sadržaja na profesionalnom nivou.

Portrait Studio nudi stvaranje raznolikih portretnih stilova, kao što su 3D crtež ili vodene boje, za još više kreativnih mogućnosti. Ako korisnici žele proživeti svaki trenutak sa više detalja, karakteristika Instant Slow-mo omogućava trenutno usporavanje videozapisa, stvaranjem dodatnih sličica uz nesmetano iskustvo gledanja. Snimak, nakon toga, mogu ili sačuvati ili direktno podeliti sa prijateljima i porodicom.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Novi Galaxy Z Fold6 ne samo da omogućava stvaranje sadržaja, već i nove načine uživanja u njima.

Uređaj donosi unapređeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashadnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Ray Tracing tehnologija omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča koji nudi poboljšanu svetlinu do 2.600nita, za uranjajuće gejming iskustvo.

Sa druge strane, Galaxy Z Flip6, sa svojim kompaktnim dizajnom i poboljšanim FlexWindow ekranom, nudi jedinstveno iskustvo korišćenja. Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unapređeno iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima slike, dok FlexCam i Auto Zoom funkcije omogućavaju korisnicima da snimaju savršene fotografije i video zapise bez napora.

Novi AI zoom i Nightography unapređuju iskustvo fotografisanja u svim uslovima, dok unapređeni Snapdragon 8 Gen 3 procesor donosi vrhunske performanse i dugotrajnost baterije. FlexWindow ekran omogućava korisnicima da pristupe obaveštenjima, kontrolišu muziku i proveravaju informacije iz Samsung Health aplikacije bez potrebe da otvore telefon.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Naravno, to ne bi bio Galaxy Z Flip bez niza načina na koji korisnici mogu prilagoditi svoj uređaj. Korišćenjem Photo Ambient karakteristike pokretne veštačkom inteligencijom, pozadinska slika ekrana može se menjati u realnom vremenu, u zavisnosti od doba dana i vremenskih uslova.

Korisnici takođe mogu jednostavno odabrati ujednačen izgled sa predloženim rasporedom ekrana, zahvaljujući analizi pozadinske slike ekrana, na način da mogu pomeriti ikonicu sata ili promeniti boju okvira, tako da pozadinska slika bude istaknuta.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Napredne funkcije za praćenje zdravlja i atletskih dostignuća

Samsung je predstavio nove nosive uređaje, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, koji donose napredne funkcije za praćenje zdravlja i wellnessa. Galaxy Watch7 omogućava detaljno praćenje više od 100 vežbi, pruža personalizovane vežbe, inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja.

Uređaj podržava korisnike da kreiraju zdravije dane sa funkcijama kao što su Body Composition, koja nudi detaljan uvid u telesnu kondiciju, i Race, koja omogućava upoređivanje trenutnih i prošlih performansi vežbanja u realnom vremenu.

Galaxy Watch7 koristi najnoviji procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, sa tri puta bržom središnjom procesorskom jedinicom i 30% poboljšanom energetskom efikasnošću.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Takođe, prvi je Galaxy smartwatch sa dvo-frekvencijskim GPS sistemom, što omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika, čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, dizajniran je za podršku korisnicima u ostvarivanju izuzetnih atletskih dostignuća. Sa svojim robusnim titanijumskim dizajnom, ovaj sat prati višeslojne aktivnosti poput triatlona, plivanja, vožnje bicikla i trčanja, pomoću nove pločice za merenje više sportova.

Nova funkcionalnost, Functional Threshold Power (FTP), precizno meri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, omogućavajući strastvenim biciklistima da otkriju svoj jedinstveni potencijal.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Galaxy Watch Ultra takođe nudi personalizovanu zonu brzine otkucaja srca, tako da svaki korisnik može prilagoditi intenzitet vežbe na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti. Sa maksimalnom osvetljenošću od 3000 nita, garantuje čitljivost čak i na direktnoj svetlosti, a nudi i najdužu autonomiju baterije u Galaxy Watch porodici, omogućavajući do 100 sati u načinu štednje energije.

Oba uređaja koriste Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad, pružajući napredne performanse i energetsku efikasnost. Korisnici mogu uživati u besprekornoj i fluidnoj interakciji i imati pristup mnogim popularnim aplikacijama direktno sa svog zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Nova dimenzija slušanja

Na događaju su predstavljene i nove Galaxy Buds3 i Buds3 Pro bežične slušalice, koje donose potpuno novo iskustvo slušanja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji. Adaptive ANC i Adaptive EQ funkcije automatski prilagođavaju zvuk okolini korisnika, dok dizajn slušalica pruža udobnost i eleganciju.

Samsung Galaxy Unpacked Pariz Foto: Nikola Momčilović

Galaxy Buds3 serija takođe nudi mogućnosti kao što je Voice Command, omogućavajući korisnicima da kontrolišu reprodukciju muzike jednostavnim glasovnim komandama.

Lansiran je i Galaxy Ring, koji nažalost neće biti dostupan na našem tržištu.

Samsung je ponosno istakao da nova Galaxy Z serija nije samo tehnološki napredna, već i ekološki osvešćena. Ovi uređaji koriste reciklirane materijale, uključujući reciklirani aluminijum, staklo i plastiku, dok se pakovanje izrađuje od 100% recikliranog papira. Samsung je posvećen dugovečnosti svojih uređaja, nudeći sedam generacija nadogradnji operativnog sistema i sigurnosnih nadogradnji.

Dok se svetla Luvra reflektuju na prelepim površinama najnovijih Samsung uređaja, jasno je da je budućnost mobilne tehnologije stigla. Spoj tradicije i inovacije, baš kao i sam Pariz, Samsung Galaxy Z Fold6, Z Flip6 i Galaxy Buds3 serija predstavljaju savršen balans između dizajna, funkcionalnosti i tehnološke superiornosti.

Dostupnost

Novi Galaxy Z Fold6, Z Flip6 i Galaxy Buds3 serija u Srbiji su dostupni za prednarudžbinu, počevši od danas, 10. jula. Na policama u radnjama biće dostupni od 24. jula.

Kupci će moći da biraju između boje Srebrne senke, ružičaste i tamnoplave za Galaxy Z Fold6, odnosno Srebrne senke, žute, plave i boje mente za Z Flip6, tako da će zasigurno naći boju koja odgovara njihovom stilu. Galaxy Z Fold6 će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 244,999 dinara, a Z Flip6 od 144,999 dinara.

Galaxy Buds3 serija, koju odlikuje izuzetno elegantan, moderan i "nosiv" dizajn, dostupna je u srebrnoj ili beloj boji, po preporučenim maloprodajnim cenama od 21,999 dinara za Buds3, odnosno 29,999 dinara za Buds3 Pro.

Što se tiče satova, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra dostupni su u pretprodaji u Srbiji od 10. jula, a u maloprodaji će se naći od 24. jula.

Galaxy Watch7 od 40mm biće dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 39,999 dinara odnosno 44,999 dinara za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju, a model od 44mm od 44,999 dinara odnosno 49,999 dinara, u Bluetooth odnosno LTE verziji. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 84,999 dinara, isključivo u LTE verziji.

Više informacija o uređajima dostupno je na stranicama www.samsung.rs.

U ovom gradu svetlosti, Samsung je osvetlio put ka budućnosti, pokazujući kako tehnologija može biti i elegantna i moćna, baš kao i Pariz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA