Vreme čitanja: oko 2 min.

6 Android funkcija koje iOS 18 još uvek nema

N. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako iOS 18 uvodi mnoge funkcije koje približavaju iPhone Android uređajima, još uvek postoje značajne razlike koje idu u korist Androida

  • 0
IOS Android Foto: Shutterstock

Iako iOS 18 donosi mnoge nove funkcije, Android uređaji još uvek nude nekoliko ključnih opcija koje Apple nije implementirao.

Evo šest Android funkcija koje iOS 18 i dalje nema.

1. Prilagođeni ikonice

Jedna od glavnih prednosti Androida je mogućnost prilagođavanja izgleda početnog ekrana uz pomoć prilagođenih ikonica. Dok iOS 18 donosi mogućnost postavljanja ikonica aplikacija bilo gde i toniranja, još uvek ne podržava prilagođene pakete ikonica koje korisnici mogu preuzeti i primeniti na svojim uređajima.

2. Više korisničkih profila

Android omogućava kreiranje više korisničkih profila, što je posebno korisno kada uređaj koristi više osoba. Na primer, možete postaviti gostujući profil za dete ili prijatelja, čime se osigurava privatnost vaših podataka. iOS 18 donosi brojne funkcije privatnosti, ali ne i podršku za više korisničkih profila, što je značajan nedostatak.

3. Split-screen multitasking

Iako je 2024. godina, iOS 18 još uvek ne podržava podeljeni ekran, funkciju koju Android uređaji imaju već godinama. Split-screen multitasking omogućava pokretanje dve aplikacije istovremeno, što je korisno za produktivnost, posebno na tabletima i velikim telefonima.

4. Granularna kontrola nad notifikacijama

Android korisnici mogu precizno kontrolisati notifikacije za svaku aplikaciju, uključujući blokiranje neželjenih obaveštenja i prilagođavanje zvukova za različite aplikacije. iOS 18 donosi unapređenja u pogledu obaveštenja, ali ne nudi istu razinu kontrole kao Android, što može biti frustrirajuće za korisnike koji žele veću personalizaciju.

5. Promena podrazumevanih aplikacija

iOS dozvoljava promenu podrazumevanog pretraživača i email aplikacije, ali ne i drugih tipova aplikacija kao što su mape ili pokretači aplikacija. Android korisnici mogu postaviti bilo koju aplikaciju kao podrazumevanu, uključujući navigacione aplikacije i pokretače, što omogućava veću fleksibilnost u korišćenju uređaja.

6. Daljinska instalacija aplikacija

Google Play Store omogućava daljinsku instalaciju aplikacija na bilo koji uređaj povezan sa Google nalogom. Ovo znači da korisnici mogu instalirati aplikacije na svoje telefone, tablete ili pametne satove sa drugog uređaja. iOS 18 ne nudi ovakvu funkciju, što ograničava mogućnosti upravljanja aplikacijama na više uređaja.

Iako iOS 18 uvodi mnoge funkcije koje približavaju iPhone Android uređajima, još uvek postoje značajne razlike koje idu u korist Androida. Android ostaje preferirana platforma za korisnike koji cene prilagodljivost i personalizaciju, a Apple će morati da nastavi sa inovacijama kako bi dodatno smanjio ovaj jaz.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak privođenja osumnjičenog za polna uznemiravanja u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA