Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaš iPhone možda neće dobiti ove iOS 18 funkcije: Ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od najvažnijih novina u iOS 18 je Apple Intelligence, ali će biti dostupna samo na iPhone 15 Pro i Pro Max modelima

  • 0
iOS 18 Foto: rafapress / Shutterstock.com

Apple je najavio da će iOS 18 biti jedna od najvećih softverskih nadogradnji za iPhone, ali neće svi korisnici moći da uživaju u svim novim funkcijama.

iOS 18 donosi veliki broj novih opcija, uključujući Apple Intelligence, značajna poboljšanja osnovnih aplikacija kao što su Photos, Messages i Notes, novu Siri i bezbroj načina za personalizaciju uređaja. Međutim, neke od ovih funkcija će biti dostupne samo na novijim modelima iPhone-a.

Apple Intelligence

Jedna od najvažnijih novina u iOS 18 je Apple Intelligence, ali će biti dostupna samo na iPhone 15 Pro i Pro Max modelima. Ova funkcija uključuje kreiranje prilagođenih emodžija (Genmoji), kreiranje slika putem Image Playground-a, AI alate za pisanje i još mnogo toga. Dakle, čak i ako ste kupili najbolji trenutni osnovni model iPhone-a, iPhone 15, moraćete da nadogradite na Pro verziju kako biste imali pristup najnovijim funkcijama iOS 18.

Međutim, čak i da imate najnoviji iPhone, korisnici u Evropi verovatno neće imati pristup Apple Intelligence-u.

Nova, unapređena Siri sa ChatGPT integracijom

Ova funkcija tehnički spada pod Apple Intelligence, ali zaslužuje posebno isticanje: Moćnija i sposobnija Siri sa integracijom ChatGPT-a biće takođe ograničena samo na iPhone 15 Pro i Pro Max.

Transkripcija uživo u Notes aplikaciji

Apple Notes će dobiti mogućnost kreiranja transkripata za snimke, čak i dok se audio snima uživo. Ova funkcija može biti korisna na poslovnim sastancima ili predavanjima, jer više nećete morati panično da pišete beleške. Međutim, ova opcija će biti dostupna samo na iPhone 12 i novijim modelima.

Otključavanje vrata bez ruku

Aplikacija Home u iOS 18 dodaje podršku za otključavanje vrata bez potrebe za fizičkim kontaktom, ali će vam biti potreban Ultra Wideband. Apple je počeo da dodaje Ultra Wideband čipove u iPhone tek od iPhone 11, tako da stariji modeli neće podržavati ovu funkciju.

Praćenje očiju

Inspirisana tehnologijom praćenja očiju iz Vision Pro, iOS 18 uvodi funkciju za kontrolu iPhone-a ili iPad-a samo očima. Ova funkcija će biti dostupna na iPhone 12 i novijim modelima, kao i na iPhone SE treće generacije.

Poboljšan dijalog za TV emisije i filmove

Prošle godine Apple je uveo funkciju Enhance Dialogue za Apple TV 4K, koja omogućava bolje razumevanje dijaloga u TV emisijama i filmovima čak i kada ima puno glasne muzike ili zvučnih efekata. Ove godine poboljšana verzija funkcije stiže na iPhone i iPad putem iOS i iPadOS 18. Da biste koristili ovu funkciju, potreban vam je iPhone 11 ili noviji.

Haptičke povratne informacije

Apple Music u iOS 18 donosi nekoliko poboljšanja, uključujući Music Haptics, funkciju koja sinhronizuje Taptic Engine iPhone-a sa muzikom koja se pušta, nudeći tapkanje i vibracije u ritmu melodije. Ova funkcija je dostupna na iPhone 12 i novijim modelima.

(Telegraf.rs)

Video: Opšta tuča zbog mesta za fotografisanje: Obezbeđenje moralo da ih razdvaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA