Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple će koristiti Samsungove napredne OLED panele za iPhone 16 Pro modele

Vreme čitanja: oko 1 min.

"M14" je prva serija ove vrste, a panel je razvijen da pruži superiornu svetlost i dugovečnost

  • 0
iPhone 15, ajfon 15 Foto: Tanjug/AP

Novi iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max biće prvi Apple pametni telefoni koji će koristiti Samsungove visokoperformantne "M14" OLED ekrane, prema izveštaju iz Južne Koreje.

Prema ETNews-u, Samsungova "M" serija OLED panela je namenjena za flagship pametne telefone, dok "14" označava broj visokoperformantnih materijala korišćenih za njihovu proizvodnju. "M14" je prva serija ove vrste, a panel je razvijen da pruži superiornu svetlost i dugovečnost.

Samsung je navodno naručio materijale za M14 i priprema se za masovnu proizvodnju ekrana u drugoj polovini godine za Apple-ove iPhone 16 Pro modele. Google-ov Pixel 9 pametni telefon je jedini drugi uređaj koji će usvojiti ove visokoperformantne ekrane u 2024. godini.

Prethodni izveštaj iz Kine tvrdio je da će ovogodišnji ‌iPhone 16 Pro‌ modeli imati do 1.200 nita tipične SDR osvetljenosti – što je povećanje od 20% u odnosu na trenutne modele – tako da bi Samsungov novi panel mogao da bude razlog za očekivano poboljšanje. Ipak, očekuje se da će najveća HDR osvetljenost ostati 1.600 nita, kao što je na trenutnom iPhone 15 Pro modelu.

Još jedna glasina prošle godine sugerisala je da će svi iPhone 16 modeli usvojiti novu micro-lens OLED tehnologiju ekrana za poboljšanu osvetljenost i smanjenu potrošnju energije, mada nije jasno da li je ovo direktno povezano sa M14 panelima.

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max će imati veće ekrane od iPhone 15 Pro modela, prema više izvora. iPhone 16 Pro će imati ekran veličine 6.27 inča (zaokruženo na 6.3), dok se očekuje da će iPhone 16 Pro Max imati ekran veličine 6.85 inča (zaokruženo na 6.9).

Očekuje se da će Apple lansirati iPhone 16 seriju na jesen, ili sredinom septembra.

(Telegraf.rs)

Video: Zaglavljeni automobili u poplavljenim ulicama Beograda: Jako nevreme u prestonici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA