Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto Google lansira Pixel 9 tako rano?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema glasinama, Google će predstaviti četiri nova Pixel 9 modela: Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL i Pixel 9 Pro Fold

  • 0
Google Pixel 8 Pro Foto: Google

Google je iznenadio tehnološku zajednicu najavom da će njihov novi Pixel 9 telefon biti predstavljen već 13. avgusta ove godine. Ovo je znatno ranije od uobičajenog termina u oktobru, kada su prethodni modeli bili predstavljeni. Događaj će se održati u sedištu kompanije u Kaliforniji, nakon nekoliko godina održavanja u Njujorku.

Postoji nekoliko teorija o tome zašto je Google odlučio da pomeri datum predstavljanja Pixel 9 telefona. Jedan od mogućih razloga je spremnost novog Tensor G4 čipa, koji će biti manja nadogradnja u odnosu na trenutni Tensor G3. Očekuje se da će ovaj čip doneti poboljšanja u pogledu toplote i efikasnosti, kao i unapređeni celularni modem sa podrškom za satelitsku komunikaciju.

Međutim, glavna spekulacija je veličina ovogodišnje linije proizvoda. Prema glasinama, Google će predstaviti četiri nova Pixel 9 modela: Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL i Pixel 9 Pro Fold. Ovako velika linija proizvoda zahteva pažljivo planiranje i postepeno lansiranje kako bi se izbegli logistički problemi i osigurao uspešan izlazak na tržište.

Još jedan važan faktor je AI tehnologija. Google se sve više fokusira na veštačku inteligenciju i Pixel telefoni su ključni deo te strategije. Rano predstavljanje Pixel 9 modela omogućava Google-u da istakne nove AI funkcije pre nego što Apple lansira svoje nove iPhone uređaje, čime stvara prednost na tržištu.

Šta očekivati od novog Pixel 9?

Osim novih modela, očekuje se i poboljšanje postojećih funkcija poput bežične povezanosti, poništavanja buke, praćenja pokreta glave, kontrole na dodir i glasovnih komandi. Takođe, postoje najave o mogućim novim funkcijama za praćenje zdravlja, iako slične funkcije još nisu uvedene.

Uz sve ove promene, Google-ova strategija za Pixel 9 ima potencijal da značajno unapredi korisničko iskustvo i postavi nove standarde na tržištu pametnih telefona.

(Telegraf.rs)

Video: Eženi, poprskaj i nas: Tenserka podelila vrele snimke u bikiniju dok sređuje dvorište

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA