Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung navodno razmatra uvođenje MediaTek procesora u Galaxy S25 seriju

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung planira da koristi tri različita čipseta u nekoj kombinaciji za Galaxy S25, Galaxy S25 Plus i Galaxy S25 Ultra

  • 0
Samsung Google Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com

Iako je lansiranje Galaxy S25 serije još daleko, neke glasine se već pojavljuju. Nedavno se pojavila informacija da bi Samsung mogao doneti unapređenja kamere za Galaxy S25 Ultra, jedan od tri modela iz nadolazeće serije, koja uključuje i Galaxy S25 i Galaxy S25 Plus.

Prema novom izveštaju iz Južne Koreje, postoji mogućnost da će Samsung koristiti MediaTek čipset za napajanje Galaxy S25 serije u određenim regionima. Ovo bi bila značajna promena s obzirom na to da je Samsung do sada koristio najnovije Qualcomm Snapdragon čipove u većini regiona, dok su neki delovi sveta dobijali varijante sa Exynos čipovima, piše Neowin.

Na primer, ovogodišnji Galaxy S24 Ultra koristi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor u svim regionima, dok Galaxy S24 i S24 Plus koriste ovaj procesor samo u nekim regionima. U drugim delovima sveta, Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus dolaze sa Exynos 2400 procesorima.

Prema najnovijem izveštaju, Samsung planira da koristi tri različita čipseta u nekoj kombinaciji za Galaxy S25, Galaxy S25 Plus i Galaxy S25 Ultra. Razlog ove promene je možda povećanja cena Qualcomm Snapdragon čipova.

Ranije se spekulisalo da bi Samsung mogao da nastavi sa korišćenjem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 i Exynos 2500 procesora za nadolazeću Galaxy S25 seriju. Međutim, analitičar Ming-Chi Kuo je sugerisao da bi Qualcomm mogao biti jedini dobavljač za celu Galaxy S25 seriju.

Trenutno su sve ovo samo glasine, te se preporučuje da se ove informacije uzmu sa rezervom.

(Telegraf.rs)

Video: U Botaničkoj bašti koncert je održao Sananda Maitreja, poznatiji kao Terens Trent D' Arbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA